Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az hogy a fél éves...

Miért van az hogy a fél éves Beagle-öm (fiú), mindig megdugja a gyerekkori Plüss állataimat? Elégé kanos kutya

Figyelt kérdés
2011. dec. 10. 12:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
# 8: Három éves kan kutyám van, csöppet sem ösztönhiányos, menne a tüzelő szukára, ha hagynám. Soha nem hagytunk még ki közös sétát azért, mert a barátaink szukái éppen tüzeltek. Akkor sem, amikor felvevős volt a szuka. Nyaraltunk is már tüzelő szukával. Ha mögé áll, annyit mondok, hogy "hagyd", vagy csak krákogok egyet és már fordul is le róla. Emellett baromi domináns is a kuyta, de se emberrel se másik kutyával szemben nem végez párzó mozdulatokat! Szóval attól, hogy te nem láttál még ilyen kutyát, van bőven! Szerte az országban több kutyaiskolában is tudnának neked számtalan példát mutatni.
2011. dec. 10. 18:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem akarok beleszólni, mert szerintem érted a dolgod:) és tök jó, hogy még a tüzelő szuka mellől is el tudod hívni a kutyádat, de azért elég nagy kiszúrás őket együtt nyaraltatni:S

Kérdező, nekem szuka kutyám van, ennyi idősen ő is rámászott egyszer egy plüss macimra. Azonnal ráparancsoltam, elvettem tőle a plüsst, és jó ideig elő sem vettem. Soha többé nem csinálta semmi mással.

És ismétlem, szuka, aki biztos nem volt kanos:) Előttem tökéletesen leírták, ez dominancia probléma.

Ivartalaníttasd, és neveld sokat, következetesen, mert elég sok bajod lehet vele a későbbiekben.

2011. dec. 10. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Sajnos a nyaralás egy olyan dolog, amit már jóval korábban le szoktunk szervezni, ha emiatt lemondjuk, akkor se pénz, se nyaralás. Valóban nem ideális így, de egyszerűen pechünk volt. Ettől viszont még a kutyák és a gazdáik is nagyon jól érezték magukat.
2011. dec. 10. 22:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Kan kutyám van, ki van képezve ül fekszik lábnáljön stb ,én vagyok a főnök neki ,soha nem akart rám morogni sem,kaját parancsra kiköpi,de ha tüzelő szukát érez akkor nagyon durván be kell fenyíteni hogy ne menjen oda. Akkor is nyüszít toporog csak a másik kutyát lesi ,látszik hogy minden baja van,folyamatosan őrlődik a tiltás és az ösztöne között. Bármit is mond a mostani önjelőlt kutyacsodaedző, nem a kutyám a falkavezér de nem is egy robotgép akinek semmi saját akarata nincs.
2011. dec. 11. 16:14
 15/15 anonim válasza:

Nekem elég sok gondot, fejtörést okoz ez a "falkavezérség" téma.

Nekem egy 2 éves kan kutyám van, kiskorában egy kis gond volt vele, hogy harapdálta a kezet, leszoktattam, Igen jó kutya, szeretni való, szerény, és okos. Nem dicsekedni akarok vele a félreértések elkerülése végett..

Megértem azt hogy a falkavezérség értelme az az hogy maga a gazda legyen az un irányitó, falkavezér, hogy a kutya tudja hol a helye, és mit szabad megtennie, mit nem...

Pl: nálunk nem ugrik fel az ágyra, tudja hogy nem szabad, de az anyósnál igen, mert ö megengedi...

A probléma az nálunk is majdnem mindennapos hogy többfajta plüssel csinálja itthon, anyósnál is.

Na most a kérdés az az, hogy ha tényleg a kutya igy akarja kifejezni hogy tiszteletlen, hogy na ö a falkavezér akkor ez miben nyilvánul meg? Utána miután végzett nem jön oda hozzám és nem ugatja szemrehányóan az arcomba "hogy na én jobban csinálom, és leharapom a füled én vagyok a falkavezér!" hanem elmegy a helyére elégedetten. Persze van alkalom -van hogy naponta kétszer is akarja csinálni a plüssel- ilyenkor rászólok, elveszem tőle, ennyi... Vagyis mi a probléma ezzel mert nem értem komolyan, és szeretném megérteni ha hagyom hogy a kutya plüssökkel csinálja akkor nekemn mint falkavezér gazdának mi bajom, mi lehet a késöbbi következménye ennek?

2012. júl. 9. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!