Miért van az hogy a fél éves Beagle-öm (fiú), mindig megdugja a gyerekkori Plüss állataimat? Elégé kanos kutya
Utolsó, nem akarok beleszólni, mert szerintem érted a dolgod:) és tök jó, hogy még a tüzelő szuka mellől is el tudod hívni a kutyádat, de azért elég nagy kiszúrás őket együtt nyaraltatni:S
Kérdező, nekem szuka kutyám van, ennyi idősen ő is rámászott egyszer egy plüss macimra. Azonnal ráparancsoltam, elvettem tőle a plüsst, és jó ideig elő sem vettem. Soha többé nem csinálta semmi mással.
És ismétlem, szuka, aki biztos nem volt kanos:) Előttem tökéletesen leírták, ez dominancia probléma.
Ivartalaníttasd, és neveld sokat, következetesen, mert elég sok bajod lehet vele a későbbiekben.
Nekem elég sok gondot, fejtörést okoz ez a "falkavezérség" téma.
Nekem egy 2 éves kan kutyám van, kiskorában egy kis gond volt vele, hogy harapdálta a kezet, leszoktattam, Igen jó kutya, szeretni való, szerény, és okos. Nem dicsekedni akarok vele a félreértések elkerülése végett..
Megértem azt hogy a falkavezérség értelme az az hogy maga a gazda legyen az un irányitó, falkavezér, hogy a kutya tudja hol a helye, és mit szabad megtennie, mit nem...
Pl: nálunk nem ugrik fel az ágyra, tudja hogy nem szabad, de az anyósnál igen, mert ö megengedi...
A probléma az nálunk is majdnem mindennapos hogy többfajta plüssel csinálja itthon, anyósnál is.
Na most a kérdés az az, hogy ha tényleg a kutya igy akarja kifejezni hogy tiszteletlen, hogy na ö a falkavezér akkor ez miben nyilvánul meg? Utána miután végzett nem jön oda hozzám és nem ugatja szemrehányóan az arcomba "hogy na én jobban csinálom, és leharapom a füled én vagyok a falkavezér!" hanem elmegy a helyére elégedetten. Persze van alkalom -van hogy naponta kétszer is akarja csinálni a plüssel- ilyenkor rászólok, elveszem tőle, ennyi... Vagyis mi a probléma ezzel mert nem értem komolyan, és szeretném megérteni ha hagyom hogy a kutya plüssökkel csinálja akkor nekemn mint falkavezér gazdának mi bajom, mi lehet a késöbbi következménye ennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!