Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vizsla kutya tanításához tippek?

Vizsla kutya tanításához tippek?

Figyelt kérdés
5 hónapos szuka vizslánk van. Első kutyánk. Én kollégista vagyok csak a hétvégén vagyok itthon, szülőknek nincs ideje vele foglalkozni hétköznap. Folyton ugrál és harapdálja a kezem, meg a lábam. Hiába szólunk rá csinálja.
2011. dec. 10. 11:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ma voltam kint vele délelőtt, bolond volt, játszani se lehetett vele.Volt kint egyedül is. Sétálni is vittem, utána is voltam vele kint, aztán bezártam a kennelbe. Most jöttem be tőle, mikor kimentem normális volt, frizbiztem,labdáztam vele, Ügyes volt, ha mondtam neki h ne harapdálja a kezem abbahagyta,hallgatott a marad utasításra szépen, aztán érdektelen lett, próbáltam meignt játszani, semmi, aztán hirtelen megbolondult, ugrált összevissza, már harapta a lábam, nem hallgatott rám, ugrált. Próbáltam játszani vele, nem érdekelte csak az ugrálás meg láb harapás. Én nem tudom, mi baja lehet.
2011. dec. 10. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Vizsla kennelben :/ Ne csodálkozzatok, ha nem normális. Legalább a házba engedjétek be, hogy emberek között legyen, nem nagyon bírja az egyedüllétet, meg hát a telet sem az ő szőrének találták ki.
2011. dec. 10. 16:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
5 hónaposan kennelben, télen, egyedül és csak hétvégi sétával? Ez a kutya teljesen meg fog bolondulni. A kutyát születésétől minimum(!) fél éves koráig a házban kéne tartani, a családdal, hogy megtanuljon az emberekkel kommunikálni. Minden kutya igényli később is az állandó kapcsolatot a "falkájával", nem pedig csak a napi egyszeri etetésnél történő látogatást. Ha nem változtattok az életmódján, nem vezetitek le mind a vadász, mind a védő-ösztön energiáit (ami egy vadász kutyának van bőven), ez a kutya beteg lesz és idegileg tönkre fog menni. Nem most, hanem majd 1-2 év múlva. Az ilyen esetekben történnek harapások, nagy rongálások, szökések. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ha nem változtattok ezen az állapoton, a kutyának is, nektek is jobb lenne, ha máshova kerülne.
2011. dec. 10. 18:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. Basszus, egy kölyök vizslától mégis mit várnátok? Akkor kellene aggódni, ha ilyen körülmények között nem felugrálással, meg lábra vadászással lenne elfoglalva. A kutya pontosan úgy viselkedik, ahogyan egy kennelben tartott kölyök kutyától elvárható.
2011. dec. 10. 18:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Én is azt gondolom, hogy az lenne a kutyának a legjobb ha elkerülne máshova, mert én vagyok vele még így is a legtöbbet és nekem fáj h látom h csak szenved...De nem hallgatnak meg, és én egyedül kevés vagyok 3 emberrel szemben.Azért próbálok érdeklődni h mit tehetnék még.
2011. dec. 10. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!