Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám fél a poráztol! Mit...

A kutyám fél a poráztol! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
van egy kutyám és ahányszor ráteszem a porázt leül egy helybe és nem megy csak ül! mit tegyek? igaz kertesházba lakunk de néha szeretném kivinni az utcára!
2009. máj. 15. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tedd rá a pórázt, és kezdj el vele játszani! Legyen rajta minnél többet, hagyd, hogy húzza maga után! Az a lényeg, hogy történjenek CSAK jó dolgok, ha rajta van a póráz, tehát ne bántsd, ne szólj rá. Dicsérgesd, adj neki jutalomfalatot, játssz vele. Ha nem akar kimenni az utcára, akkor csináld úgy, hogy lépj ki a kapu elé, és csalogasd az ebet egy finom jutalomfalattal, hogy csak akkor kaphassa meg, ha odaért hozzád, és te pedig az utcán vagy. Így megérti, hogy az utcán jó dolgok történnek, és nem kell tőle félni.
2009. máj. 15. 23:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
mi lenne ha egész nap rajta lenne?? próbáld ki! a kutyád csak megunja hogy egy helyben ül. nem vesztesz vele semmit.tuti koszos lesz, de ki lehet mosni. ha viszont nem akarod ezt, akkor sztem vidd ki 1 mezőre és ott rakd rá a pórázt.de ne fogd a végét. ha elindul dícsérd meg!
2009. máj. 15. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A miénk is félt az elején , főleg mikor 2éven keresztül egy sima bőr póráz volt a nyakán ,aztán vettünk neki egy új 5méterig futkározósat attól teljesen be volt tojva 2héten keresztül..a hangjától is sőt mikor a nyakába tettem akkor is . De most már hozzászokott.:)
2009. máj. 16. 00:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyik kutyusom(örökbefogadott), ugyanígy csinálta,csak Ő el is szaladt,ha meglátta a pórázt. Először csak a kertben tettem rá, és hagytam,hogy húzza magatuán. Az utcár én úgy csináltam, hogy ölbe kivittem az utcára, letettem, elégugoltam 1 méterre, és hívtam jutifalattal. Aztán így szépen haladtunk. Eleinte arra mentünk amerre akarta, és húzhatott is. Mikor megérkezett a másik kutyusunk, akkor már a kettőt vittem együtt, és így a kis félős is szépen jött. Így szépen megszokta, és azóta már alig várja,hogy meghallja a póráz csörgését(láncos), már sír, és ugrál. Ha mondom neki, hogy megyünk rohan a kapuhoz. Imád sétálni.

Talán neked is ki kéne próbálnod, hogy másik kutyussal vidd sétálni, persze eleinte csak egyedül,szoktatásképp.

Remélem segítettem.

2009. máj. 16. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Barátkoztasd meg a pórázzal anélkül, hogy rátennéd. Amikor kaját kap, tedd a tálja közelébe, vagy osztogass neki jutalomfalatot a póráz mellett, aztán ha ez már jól megy, vedd a kezedbe ilyenkor, sétálgass közben, csábítsd, hogy jöjjön utánad, és ha már akkor is javul a helyzet és úgy döntesz, hogy ráteszed, adj neki jutifalatot, miután rácsatoltad. Utána is biztathatod kajával a mászkálásra, de eleinte semmiképp se rángasd vele. Ha meg amúgy szeret kint lenni, hamar rá fog jönni, hogy a póráz jó dolog :)
2009. máj. 16. 16:54
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat ki fogom probálni
2009. máj. 16. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!