Szerintetek melyik kutyát válasszam? (lent)
agár vagy bullterrier?
kinti-benti kutya lenne, hatalmas udvarral, naponta 1-1,5 óra sétával+ játék,tanítás. a közelbe van olyan jó kis hely, hogy el tudom engedni.(kisvárosban lakom) nem első kutya lenne.
ha valaki tud ajánlani még valamilyen fajtát, szívesen fogadom :) de mindenképp (rövid szőrűt szeretnék)
Az agárnak futópálya kell inkább, szóval inkább bulterrier.
Olyan fajtát meg ne akarj, ami csak külsőre tetszik, meg ne itt kérdezgesd, hogy mekkora, mert ennél fontosabb szempontok is vannak. Olvass szépen utána, és úgy dönts.
Agár természetesen.
A világ legszebb, legjobb kutyái. És irtó lusták.
El ne hidd a tudatlanoknak, hogy állandóan futni akarnak. A világ leglustább kutyái. Kedvesek, barátságosak és imádják a gazdit.
A bullmacis gazdi vagyok!
Szóval ez a kutya egy csoda higgy nekem!:) Az enyém 1 éves és durván 55kg. és kan! Ő nem lesz szerintem olyan nagy darab, az apja is kb 60-65 lehetett. De mikor kerestük a megfelelő tenyésztőt, egyiknél az egyik kan majdnem 90 kg volt... Ha benti kutyának akarod, akkor ne ilyen apától válassz kölyköt.
Az agár egy nagyon önfejű, mozgásigényes kutya.
De komolyan, a világ egyik talán legönfejűbb kutyája ha ő neki nem tetszik amit akarsz vele csinálni, akkor nem csinálja és nem fogod rávenni sehogy, éppen ezért ha emelett döntessz nagy türelemmel és odafigyeléssel neveld, mert különben nagyon el fog kanászodni. És persze a világ legmozgékonyabb kutyái. Ha agarat választassz akkor angol agarat. Mert a magyar agárnak külön el kell nyerni a kegyeit. És ha nem megfelelően neveled, szökőssé válik, még egy magasabb kerítés se fogja megállítani. Mondom az agárral óvatosan.
A bullterrierről nem nagyon tudok nyilatkozni. Mozgásigényes, családközpontú, okos, hűséges kutya! :)
Én a bullterriert választanám. És kutyát nem a szépségéért választunk mert megszívhatjuk.
A kutya valóban a német juhásznál kezdődik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!