Ti mit gondoltok erről?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2442906-vesze..
Ez a kérdés elgondolkoztatott.Ha egy gazdi azon kapja magát,hogy a kutyája gyökeresen kezd megváltozni,hirtelen ijedtében mit tesz?Megjavíthatja-e még a kutyáját?Lehet-e még minden olyan,mint azelőtt?
Szerintem ezt a kutyát eléggé rosszul nevelhették,ha idáig fajult a dolog egy ilyen szelíd kutyából..Ti mit gondoltok az esetről?
Hát szerintem ahogyan nem tudtak rendesen oda figyelni a kutyará hogy ki a felkavezér ez a rend felborul. Egy kutya semmi esetre sem moroghat mikor a kazda oda megy hozzá még akkor se ha a kutya eszik vagy a gazda el akarja venni tőle a kajás tálat stb... De még helyre lehetne hozni alapos neveléssel és kutyaiskolával. Az viszont normális hogy a macskára morgott mivel azt egy vetélytásnak tekintette kaja közben.
Nekem 3 kutyám. Mind a 3 kan. Van egy Tacskó-Foxterrier keverék egy Puli és egy Komondor keverék. Bármelyiktől el vehetem a kaját bele nyúlhatok az edényükbe és meg is simogathatom őket akkor amikor esznek akkor is. Miközben esznek el is vehet közben tőlük a tált semmi gond. Minden egyéb nélkül tűrik. De hát ez a normális. A vezérnek mindent hagyni kell. A farkasoknál is a felkavezér bármikor elveheti ill. követelheti a többiektől a kaját és ezt a többieknek oda is kell adni. Viszont az én kutyáim is morognak egymásra kaja közben viszont ez egy természetes dolog.
Hát ez a gazdától függ. Van, aki összeszedi magát és segítséget kér, aztán helyrehoznak mindent. Van aki sz*rik bele, annak sosincs jó vége. A maradék meg simán csak kidobja az utcára a kutyáját. Sajnos a magyar kutyatartási kultúra általában csak odáig terjed, hogy "hülye ez a kutya, nem lehet megnevelni"...
Amúgy persze, lehet a kutya olyan, mint azelőtt volt, sőt, jobb is, hiszen megfelelő nevelés híján nem mutatkozik meg a kutya valódi énje. Számos példa bizonyítja, hogy rettentően elrontott kutyákból is lehet újra normális társat faragni, csak kitartás kell hozzá és szakértelem.
A konkrét esetről azt gondolom, hogy a gazda nem nézett utána egyáltalán a kutyák "működésének", úgy vélte, hogy majd minden magától megy, és hát ez lett a vége. Borzasztónak tartom, hogy az internet korában is ennyire tájékozatlanok az emberek, mikor minden információ ott hever az orruk előtt, csak be kell ütni a keresőbe a megfelelő szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!