Szeretnék egy leonbergit. A rokoni kapcsolataimban van leonbergi tenyésztő. Leírnátok pár dolgot róla?
Miért nem a tenyésztőt kérdezed?
Én ismerek egy leonbergit, nyugid kutya, akkor sem támadna, ha az élete múlna rajta...
A leonbergi szelíd,okos, megfontolt kutya.A miénk igazi bohóc tud leni néha. Nagy mozgásigénye van ami naponta 1-1,5 óra intenzív mozgást jelent.Ezen kívül sokat eszik és mivel nagy termetű erős kutyáról van szó,már kölyökkorától tisztában kell lennie,hogy ki a vezér.Erre kb. 1 éves koráig nagyon oda kell figyelni. Én úgy tudom,hogy szokták vinni kutyaiskolába is,bár mi nem vittük.Ezen kívül ha első kutya, akkor egy nyugodtabb egyedet érdemes hazavinni.
Viszont amit nem értek,hogyha a családban van leonbergi tenyésztő,akkor erről miért nem őt kérdezed meg?
Óriás termetű, szelíd természetű kutya. Remek családi eb. Házőrzőnek nem igazán jó, de jelez. Más állatokkal jól kijön, könnyű nevelni. Mozgásigénye nem túl nagy, ahogy a legtöbb ilyen óriás termetű kutyának, inkább fekszik.
Magasság átlag 70-80cm, súlya 40-60kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!