Milyen sportot csinálhatok beagle kutyámmal?
Valamit, amihez nem kell komolyabb felszerelés (pl.: agility)és itthon vagy az erdőnél, mezőnél is csinálhatom.
És én taníthatom neki segítség nélkül. Pl.: nyomkövetés. Ezt majd elkezdjük tanulni.
Megcsinálhatod vele a munkavizsgát.
Itt találod a feladatokat röviden. Igy van egy cél is (meglegyen a vizsga) és vannak kész feladatok is.
Kedves kérdező! Mint szakavatott kutyás mondom, meg ne próbáld egyedül tanulni a nyomkövetést! Tudom, tudom, emiatt nem fogsz letenni arról, hogy kipróbáld, de azért hallgass rám! A nyomkövetés kényes elfoglaltság, és nagyon nehéz jól megtanulni. A beagle vadászkutya, tehát a nyomszalagokkal nem lesz problémája. De figyelmeztetlek, elég egy rossz mozdulat, egy rászólás a kutyára, és egy életre elveszed a kedvét tőle. Ha van lehetőség, inkább menjetek ki kutyasuliba, és kérdezzétek meg a kiképzőt, hogy mi a teendő, mivel kezdjétek.
Kérdésedre válaszolva... frizbizz vele! lehet kutyáknak való frizbit kapni, nem tudja szétrágni, és nagyon nagyot repül. Ha apportos az eb, ez felétlen megfelel. A másik, az engedelmes. Gyakorolj a BH vizsgára, esetleg tegyétek le azt. A kutya számára is élmény, ha jól tanítod. Imádni fog veled dolgozni,mert örömmel teszi. Egyébként a házi agilityhez sem kell komolyabb felszerelés, valóban, hozdozni nem lehet, azonban ha házilag összeütsz egy-két akadályt, egy billenőt, régi hordóból egy alagutat, az tökéletes megfelel. Mondjuk ha tömbben laktok, ez nem kivitelezhető.
No, de csak annyi, hogy ne kezdj neki vaktában a nyomkövetésnek! nagyon nehéz úgy tanulni, hogy pontos legyen, és mindenképp azt kell elérned, hogy a kutya szeretetből, ne parancsból csinálja.
De nagyon szeretik csinálni. Tegnap pl. az egyik 10 percre elveszett, mert egy nyúlat kergetett és nem jött vissza. Most az alap dolgokat tanuljuk, és szerintem nem tudnám megtanítani neki a nyomkövetést. És apportírozni sem szeretnem, vagyis frizbizni se. Talán tényleg majd itthon próbálunk aggilityzni. Szerintem azt szeretné is. És kertes házban lakunk.
Kösz a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!