Aki nem tenyésztőtől vásárolt elvileg fajtatiszta kutyát, milyen tapasztalata van?
Szia!:)
Tudnod kell, hogy állatokról jó fotót csinálni nagyon nehéz!
Én amikor az expresszen megláttam Manót, egy sötét folt volt az egész kutya.
Kicsinek tűnt...
Amikor élőben elém vonszolták, csak tátottam a szám...:)
Egy gyönyörű holland juhász hasonmás elképesztő jellemmel...:)
Szerintem jó, ha odaszólsz, de nem kötelező...
Meg a Noésoknak sok kutyájuk van ideiglenes gazdinál...
Tehát a menhelyen nem is látod a teljes stábot...
De itt az expressz.hu, az ingyenes hirdetések között böngéssz, ahol nem fajtatiszta, hanem keverék kutyákat kínálnak.
Ha nagy tappancsos, tömzsi kutyák, valószínűleg nagyok lesznek...
amúgy küllemre milyen jellegű kutyát keresel?
(méret, pofaszerkezet, mintázat,...)
Kisméretű kutyát keresek, ha lehet akkor rövid szőrűt, vagy olyat, amelyiknek nem hullik. Igazából olyan személyiségű kutyát szeretnék amelyik bújós és szívesen tanul. Kicsit tartok a makacsabb kutyáktól, hogy mennyire tudnám tanítani. Pofira nem tetszenek a kicsit nyomott orrúak (nem tudom hogy nevezik őket), de a túl hosszúkás fejűek sem. Igazából amelyik kutyára nem szeretném, hogy hasonlítson, az a tacskó, a jack russel és a palota pincsi, illetve a csivava. De igazából, azok a kedvenceim, amelyiknek olyan rövid szőre van, mint pl. a magyar vizslának és kajla fülű. Azoknak nem tudok ellenállni!:D
Tudom, hogy túl sok mindent kizárok, de úgy érzem, hogy ha meglátom a tökéletes kutyust, akkor rögtön tudni fogom, hogy ő az.:) Igazából már megtaláltam, csak elvitték előttem, mert túl sokat gondolkodtam, úgyhogy hoppon maradtam.:( Már volt is róla kérdésem itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2433593-ez-mi..
Egy hasonló kinézetű kutyust keresek, de pl. a Bichonok is tetszenek, csak ez is bonyolult, mert színre a havanese (mivel több a választási lehetőség), de alkatra a bolognese. Szóval nekem semmi sem jó!:) Majd meglátom a menhelyeken mit mondanak, csak jutnék már el addig!
havanese-t vettünk papírok nélkül..
egészséges ,nagyon szép és az orvos is dicsérte kérdezte hogy tk-s e mondtuk hogy egy ismerőstől hoztuk , nem akartuk mondani hogy nem hinném hogy tenyésztőtől vettük tehát szaporító , de akiktől hoztuk nagyon rendes környeztben voltak a kutyák és minőségi tápot kaptak.. volt egy másik havaneseünk akit tényleg ismerősöktől kaptuk de ő se volt tk-s illetve van most egy bichon frise-ünk aki szintén nem tk-s
vagy nekünk volt szerencsénk vagy nem tudom ,eddig egy kutyának sem volt olyan baja amit a rossz szaporítás okozott volna..
viszont van 2 ismim akiknek volt/van tk-s kutyája
az egyiknek egy bulldog volt 5 hónapos korába elpusztult mert vmi nem volt rendben nála,a doki szerint örökletes betegség és szűréssel ki lehetett volna szűrni..jó sok pénz ment el a kutyára..
a másik isminem egy 2 éves beagle-je van és nála is van vmi örökletes betegség és egész életébe gyógyszereket kell kapnia..
ha veszek 25 ért kutyát benne van a pakliba hogy beteg de ha már 100 ezerért veszek elvárom hogy ne kelljen élete végéig gyógyszert adni neki..
9 éve vettem a tibetimet. Azt hittem tenyésztő. Megtévesztett, hogy nem sok volt itthon a fajtából és könnyen nyert vele.
2 centivel alatta van a standardnek, a hátsó szögelléseket hírből sem ismeri, csoda hogy nem dp-s. 6 éves korára megvakult (akárcsak a testvérei), egyszerre kataraktás és glaukómás.
allatok.info
Na itt aztán nézelődhetsz :) :(
Kedves kérdező! Azt irtad ,hogy lehetőleg rövidszőrűt aminek nem hullik, akkor el kell mondjam hogy a rövidszőrűeknek az év minden szakában hullik a szőrük, nehéz felporszívózni mert beleragad mindenbe! Szerintem ha már a szőr miatt akkor inkább hosszúszőrűt válassz mert azoknak is hullik, de sokkal könnyebb feltakaritani és nem is olyan intenzív, csak folyamatosan ápolni kell :)
Egyébként én voltam a noéban és nagyon aranyos palotapincsiket láttam és utána megnéztem képen az oldalukon és hát kétszer akkorának és tök koszosnak tűnt. Szóval ha kutyát választassz akkor inkább nézd meg élőben :)))
Köszönöm az újabb válaszokat, és a linkeket is.:) Sajnos egyik kutyus sem ragadott magával.:( De nem aggódom, még sok helyen nem néztem meg.
Az allatok.info-n is nézelődtem már, de most megint felnéztem és megláttam egy tündéri kis havanese kutyust!:) Kár, hogy 2-3 év körüli, de most nagy a kísértés, hogy elhozzam, mert szerintem gyönyörű!:)
Ő az: [link]
Köszönöm az infot a rövid szőrű kutyákról is, ezeket nem is tudtam! Abban a hitben voltam, hogy mivel rövid a szőre, nem is hullik annyira. Ezek szerint tévedtem!
Nálam van itthon mindenféle szőrű kutya.
A rövidszőrűé a legrosszabb. A kicsit hosszabbat vizes kézzel vagy kefével lesöpröm a ruhámról, de a rövid úgy beleáll, mint a tüske, szálanként lehet leoperálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!