Kinek van tapasztalata kennelköhögésről?
Ma voltam a dokinál, el kellett napolni az egyik kutyám sérvműtétjét, mert mind a 4 kutyám elkapta a kennelköhögést.
Már kapják a gyógyszert.
Vigyem hétvégén kutyaoviba így a kutyámat???
Nem akarom, hogy a többi kutya is elkapja, de lehet, hogy addigra már nem is lesz beteg...
Kell valamire figyelnem - pl. inkább aludjon bent a melegben mindegyik?
+ nekem pár napja be vannak gyulladva a nyirokcsomóim (vagy milyeim), lehet a kettő dolog között összefüggés?
(Mert a doki nem tudott semmit mondani, elküldött vérvételre...)
Se lázam, se semmi más bajom nincs...
Remélem, ez nem valami makacs betegség...
A Ti kutyátok/kutyáitok gyorsan meggyógyultak?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ne vidd iskolába. Először is, beteg a kutya. Másodszor, fertőz.
Ha nem ajánlotta az orvos, kakukkfűt lehet adni pluszban.
még a tünetmentes kutya is fertőzhet,tehát a gyógyulás, tünetmentesség után is kerülni kéne nem csak az iskolát de a szokott mások által is látogatott sétahelyeket...
kezelés nélkül is gyógyul de pici esélye van a szövődményeknek...antibiotikummal 7-10 nap a gyógyulás(kezelés nélkül is kb. ennyi ideig tart), természetes antibiotikumokkal(pl. ezüst kolloid) pedig 3-5 nap
mivel 4 kutya van érdemes lenne őket elkülöníteni mert ha össze-vissza fertőzgetik egymást hetekig is eltarthat az egész....
milyen gyógyszert kapnak?
bakteriális vagy virális fertőzésről van szó, több kórokozó okozhatja-csepfertőzés útján terjed akár az emberi influenza....
az immunrendszer erősítésén, megfelelő minőségi táplálkozáson kéne törni a fejeteket elsősorban és nem a gyógyszerezésen-az embert is ez védi a fertőzésekkel szemben!
Happy dogot kapnak, szerintem az elég jó táp...:)
Meg persze minden oltásuk megvan...
Mivel egyszerre kezdtük meg a kutyák kezelését, nem hiszem, hogy egymást fogják fertőzgetni...
A doki azt mondta, valószínűleg a kutyaoviból hozta haza a kutyám a dolgot, de akár mi emberek is átadhattuk nekik...
(A kutyaovis kutya kezdett el először köhögni...)
Hát akkor még nem viszem a hétvégén oviba...:(
Fromilidet és Paxirasolt kap mindenki a méretének megfelelően!
Akkor most én se nagyon puszilgassam őket gondolom, mert én viszont visszafertőzhetem?
Köszönöm a válaszokat!:)
Nem fertözöd vissza, nem emberbetegséget kapott.
Antibiotikum, paxirazol, lándzsá útifű szirup, kamilla tea.
és 2 hét karantén
Aztán ha vége van és ugy gondolod oltasd be kennelköhögés ellen, van a hazai bacikra külön vackina, főleg ha ilyen sokat jártok idegen kutyák közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!