Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen jobb minőségű tápra...

Milyen jobb minőségű tápra váltsak?

Figyelt kérdés

Minap vettünk a tenyésztőtől egy kölyköt,és adott hozzá egy 4 kilós Select Gold Junior tápot,merthogy ő ezzel eteti a kutyáit és a kölykök is ezt kapták.De én itt ezen a fórumon,nem olvastam túl jókat erről a tápról.Annyit tudok,hogy Royal Canin,csak a Fressnapfnak gyártják.

Milyen prémium tápra váltsak,ha váltsak?

A másik kérdésem pedig,hogy hány százalék hústartalma van egy jó tápnak?Ennek 11% bárány és 11% lazac,de van benne rizs és burgonya..Szóval összesen 22%ra hírdeti.

Nem tudom miért,de nem szereti annyira,eszik-eszik,de egész nap kb.egy select goldos pohárnyival.Azon gondolkodtam,keverek hozzá konzervet,de milyet?Melyik a jó?

2011. dec. 7. 00:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10 hetesen hogy lehet meg mind a 4 oltása? 6-8 hetesen kapja az elsőt és azt követően 2 hetente a többit. Vagy elírtad az életkorát? Meg hát a veszettségi is 3 hónapos kora után kell..

Óóóó basszus, hát ez a 110gramm ez rengeteg etetésenként. Nekem 22 hetes bullmasztiffom van, 22 kg és most kell neki etetésenként 115gramm tápot adnom.

A táp zacskójára mi van ráírva? Ezek után simán el tudom képzelni, hogy egyszerűen jól lakik a kutyusod! :)

Nézz utána a táblázatnak, hogy hogy írják az etetést!

2011. dec. 7. 19:42
 12/14 A kérdező kommentje:

Megkerestema papirjait,elnézést 12 hetes,Szept.12-én született.

De 4 oltása van.4 cédula van ragasztva az oltási könyvébe.

A legutolsót szombaton kapta 3-án.

A tápot megnéztem a korát és a súját összevetve 350 grammot ír. Szóval sok lenne?

Amit még kérdezni szerettem volna: Ami megmarad az edényében,azt dobjam ki vagy megkaphatja később?

2011. dec. 7. 19:59
 13/14 A kérdező kommentje:
*súlyát
2011. dec. 7. 20:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Ok :)

A lényeg, hogy megvan mind a 4 oltása. :)

Dec.12 és Jan.12 között a veszettségi is esedékes, el ne felejtsétek!

Mivel szárazon adod a tápot, nyugodtan rakd el későbbre :)

Huh.. Hát figyi. Ebből (is) látszik szerintem, hogy a Select Gold nem a legjobb minőség. Egy jó minőségű tápból, mint pl a Happy Dog (amivel én is etetek) sokkal kevesebb kell.

Ha megmondod hány kg a kutyád, megnézem a táblázatban, hogy mennyi lenne Happy Dognál a napi adagja.

Érdemes szerintem váltanotok! Mert így csak átszalad a kutyán a kaja, nem hasznosul a táp minősége miatt...

2011. dec. 7. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!