Hogyan lehetne egy tök h*lye kutyának alaptrükköket megtanítani? Pl. : ül, fekszik stb.
egy kutya sem h*lye , esetleg te csinálsz vmit rosszul,
én 1,5 évesen kaptam a kutyámat ,semmit nem tudott mert nem tanították ,nem foglalkoztak vele.. elég hamar sikerült sok trükköt megtanítani neki..
itt egy link olvasd el :) szerintem segíthet *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Hogy érted, hogy nem viselkedik? Neveletlen és nem fogad szót?
Khm...szerinted ez a kutya hibája? :)
Tehát, ha jól értem, egy eddig még tanítatlan kutyának akarsz alapengedelmességi parancsokat tanítani. Ezt nem hülye kutyának hívják, max. műveletlennek. :) Nagy különbség.
Végy egy darab jutalomfalatot. Hívd fel rá a kutya figyelmét, lehetőleg úgy, hogy megérezze a szagát. Várd meg, hogy meredten, vágyakozva nézni kezdje, ekkor emeld a feje fölé, amíg ki nem tekeredik a nyaka. Egyszerűbben tud felfelé nézni, ha leül, úgyhogy le fog ülni. Ekkor rászólsz: "Ül" és ugyanabban a pillanatban odaadod neki a kaját és nagyon megdicséred. Ezt ismétled, míg pusztán a parancsszó kiadására is leül.
Fektetés a legegyszerűbb ülésből: egyik kezedet a hátára teszed, hogy ne mászkáljon el, a jutalomfalatot pedig a markodba fogva elhúzod előle a talajon. Előre fog mászni, hogy elérje. Lehet, hogy nem elsőre, de előbb-utóbb biztos. Szólsz, hogy "fekszik" és megjutalmazod.
És így tovább. Jöhet elsőnek a behívás, aztán a helyben maradás, a láb mellett követés, a helyre küldés. Sokat segít, ha rájössz, mivel motiválható a kutya - milyen játékkal ill. jutalomfalattal. Valami olyan jutalmat használj, ami pici és könnyen lenyelhető, nem kell rágni, pl. virslidarabkák (2-3 mm-es darab elég jutalomnak) vagy sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!