Miért szökik a kutyám? Mit tudok tenni ellene?
Nem lehet magasítani a kapun? Gondolom, vasból, vagy valamilyen fémből van, ha elég masszív, egy hegesztő pár óra alatt megcsinálja. Ha ügyes, nem is látszik a toldás.
Nálunk a tacsi szökött régebben, átfért a kerítés rácsai közt. Hegesztő kisebb rudakat tett a rácsok közé, így már nem fér ki. Át lett festve és még jól is néz ki.
pároztatni???????????? ne szaporíts kérlek!!
törzskönyve van? tenyészszemléje lesz?
Magasítsd meg a kerítést.
Mozgasd le a kutyát. 30-40 perc naponta édes kevés egy Német juhásznak. Nekem egy 7 hónapos kan van. napi legalább 2 óra mozgás kell neki hétvégén a 3 is megvan. A Német juhász egy munkakutya tele van energiával. Így nem csoda hogy kiugrik. Én minden nap sétáltatom napi 1 órát kint amezőn szabadon a amásik 2 kutyámmal együtt szaladgálnak. Napi fél óra játék 15perc tanítás + gyakorlunk a kiállításra minden nap. És még játszanak együtt a kutyák kergetik egymást stb.. Ugyan ez van hétvégén is csak akkor még van Agility is. Nyáron meg még heti 1x van úszás + 6km futás. Ja és mikor télen lesik a hó akkor megyünk ki szánkózni és mindig futnak a szánkó után + rohangál kint.
Ahogy Little Red is írta, nagyon kevés ez a mozgás neki!
Napi legalább 2 óra mozgás kell neki, amiben séta és futtatás is van és ezt rendszeresen.
A gyakorlatokat csináld vele tovább! Nekem 5 hónapos a kutyusom, de imád tanulni, le se veszi rólam a szemét, amikor tanulunk valamit, várja a feladatokat. Nem lehet, hogy a motivációval van probléma?
Dekoncentrált attól is lehet egyébként, hogy a kis hangyák mozognak a fejében, hogy menni menni, csajozni, csajozni!
Én is kérlek, hogy ne szaporíts, bízd ezt a tenyésztőkre!
Óriási tévhit, hogy le kell hozni egy almot, stb.
Minek? Miért szeretnéd?
Fáraszd le a kutyád, ivartalaníttasd és esze ágában sem lesz kiszökni!
Az ivartalanítás nem megoldás, az ivartalanított agaram folyton elszökik, szeret kirándulni. Kerítésre villanypásztor volt a megoldás. Akkor kell büntetni, amikor felugrik, ha már kint van az utcán hiába bántod, akkor csak azzal köti össze, hogy ha odamegy hozzád, vagy te odamész, akkor kap. Így legközelebb nem is jön be, vagy elszalad előled.
A láthatatlan kerítés is jó, ott a kutya nyakán van a "sokkoló", ha közel megy a kerítéshez először csipog aztán ha még közelebb megy, ráz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!