Miért akarnak az emberek az amstaffot meg a pitbullt? (vagy nincs ok a félelemre? )
Ha valakinek az ilyen típusú kutyák jönnek be, akkor nem fog juhászkutyát venni. Az megint tény, hogy rengeteg ember kezébe nem való. Rengeteg cigánynak van pit bull keveréke, staff keveréke, vagy bármi ilyesmi kaliberű kutya. NA az ő kezükbe semmiképpen nem való. Hogy miért? Azért tartják a kutyát, hogy verekedtessék, menőzzenek vele, úgy ahogy írtad. Tisztelet a kivételnek. Hozzáteszem nem vagyok fajgyűlölő, csak utálom az ilyen embereket, akik azt élvezik, hogy az állatok ölik egymást. Őket kellene megölni... na mindegy, ez másik téma.
DE egy olyan embernek, aki felelősségteljes, nem a legelső kutyája, tud bánni vele, jól neveli, szocializálja, gondozza, annak semmi baja nem lehet sem egy pit bull-lal, sem egy staffordshire-rel. Hidd el nekem, MINDEN a nevelés kérdése. A szomszédodnak egyáltalán nem való ilyen kutya, sőt... semmilyen. Morgott rájuk ha éhes volt? Ilyenről még csak nem is hallottam. El volt b@szv@ a kutya, a gazdája által. Az állat nem tehet semmiről, az emberek a bűnösek. Egyébként nem olyan rossz kutyák ezek, mint ahogyan sokan ismerik őket. Ez a tévhit azért alakult ki, mert a médiában csak arról lehetett hallani, hogyha bármiféle kutyatámadás volt, hogy pit bull tépett szét embereket. Közben elég sok esetben nem pit, hanem harci stílusú eb volt...
Félreismeri az emberiség nagy része ezeket a kutyákat. Tisztelem becsülöm őket, pont ez a két fajta a kedvencem.
Nem hasamra ütöttem és írtam, hanem ezek valós dolgok, mind tapasztalat. Sokat foglalkoztam/ok ezzel a két fajtával.
Üdvözlettel, két staff tulajdonosa.
Én teljesen megértettem amit írtál, és egyet is értek veled ebben. Menőzésnek nem kell kutyát venni...semmilyent, nem hogy pit bullt.
,
amúgy (és most természetesen nem a szanaszét szaporított rossz idegrendszerű kutyákról beszélek mert az akármilyen fajtánál veszélyes, hanem a TK-es, leinformálható eredettel rendelkező kutyákról):
Temperamentum: Az Amerikai Temperamentumot Tesztelő Társaság (American Temperament Test Society) minden évben több ezer kutya vérmérsékletét teszteli le. Az amerikai staffordshire terrier a legtöbb népszerű kutyafajtánál jobb eredményt ért el. A 83.9%-ával megelőzi a beaglet, bollie-t, dobermant és a cocker spánielt. - Wiki
Az enyémnek valamennyire felhígult a vérvonala, de kinézetre az amstaff dominál. Hogy temperamentumra mi nem tudom, mert nem volt hasonló kutyám sosem, előtte pincsim volt, meg mindenféle térd alá érő kis keverék, akiket az utcáról szedtem össze.
Még egy ilyen bájos, lelkes, szeretetéhes kutyával nem találkoztam, mint Masni (már volt neve). Úgy bújik hozzánk, mint egy öleb. 5 hónapja megmentette a család életét amikor felébresztett minket, hogy ég a ház. Ha jönnek rokongyerekek, velük is kedves, csak kicsit lelkes, ők még kicsik, ezért óvatosnak kell lennünk. A törpenyulam ketrecébe is bedugja a fejét puszira. Azért lett ilyen kutyám, mert valaki okos megvette úgy, hogy azt sem tudta milyen fajta és 6 hónapos korára már el akarta altatni, hogy neki ez mégse kell. Akkor vettük magunkhoz.
Nem kéne a fajtát utálnod, csak mert sok hülye csinált sok baromságot. Nem a kutya választotta, hogy viadalozni akar. A legtöbb embert emberek ölték meg, de feltételezem nem lettél mizantróp.
Ez van amikor két tudatlan ember beszélget mindenféle zöldségeket. ( kérdező, első válaszoló) Először is hogy lehet egyáltalán ilyen kérdést feltenni? Lehet tul nagy otthon az unalom. Ilyen az ingerszegény környezet. Mintha megkérdezném '' miért vesznek az emberek Németjuhászt'' :) Xd
1. A kutya mint FAJ az kutya
2. Az amstaff, pitbull, németjuhász az FAJTA (jelmez)
3. Végére marad a személyisége.
Minden csak nevelés kérdése.
Nem pedig cigány meg pitbull
Na ez az igazi diszkrimináció- negatív mint pitbull negativ mint cigány.
Az ilyen embereket csak sajnálni tudom. Sőt még azt sem. Erre nem találok azavakat. A Németeknek sem mondom hogy ne sörözzenek mert olyan jó söröket csinálnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!