Most akkor hogy is van ez? Ha elüt valaki véletlenül egy kutyát, akkor most ki a felelős?
Olvastam egyszer itt egy hasonló kérdést,fele azt állította,hogy a sofőr és hogy fizesse ki a kutya ápolási költségeit,a másik fele azt,hogy a kutya gazdájának kéne megtérítettni a kocsiban keletkezett kárt.
Voltak olyan számomra lehetetlen válaszok,hogyha nem viszem orvoshoz,még én leszek feljelelntve állatkínzásért meh hogy a tulaj nem fizetne,ha megítélnék akkor sem.Ilyen alapon akkor holnaptól én sem fizetek adót.
A KRESZ szabályai szerint elvileg ebet is csak pórázon lehet vinni út mellett.Akkor nem tudom miért papolnak arról,hogy elszakad a póráz és úgy szalad el a kutya,akkor nem a gazda a hibás.
Szerintetek mikor ki a hibás?
Ja!! A legtöbb sofőrnek, tisztelet a kivételnek csőlátása van. Nem látja mi történik a háta mögött és oldal irányban.
Ha megpillantok egy kutyát a járdán sétálni, számítok arra, hogy leléphet ezért lassítok. Van olyan, hogy relatív gyorshajtás ami annyit jelent, hogy még a megengedettel sem mehetek. Például olyan hely ahol szűkebb az utca és mindkét oldalon parkoló autók vannak.
Bárki kiléphet a parkoló autók közül.
Ez vonatkozik az útviszonyokra stb...
Én is mindig figyelem ha kutyát látok a járdán vagy út szélén merre indul el, s lassítok, önkéntelen a fék felett tartom a lábam szinte... Ha mégis megtörténne a baj, sok dologtól függ. Mekkora a kutya, mi baja lett neki, az autónak mi baja lett, van-e gazdája, ha van akkor rendes, megértő-e, beéri-e annyival hogy beviszem őket állatorvoshoz és fele kezelést fizetem (felét, mert a gazda miért nem zárja be!)
Ha kocsimnak is lett baja, akkor megmutatnám hogy nézze meg, ha bezárja a kutyát, ő is élne és én is hibátlan autóval mennék tovább... stb.
Nehéz ügy!
Ha nincs gazdija akkor is megállnék és megnézném mi baja lett, ha csak megijedt - mert van ilyen is - akkor megsimogatva tovább mennék, ha lett baja elvinném állatorvoshoz. Kérdés ha sietek valahova mit tehetnék?
Imádom az állatokat de a munkahelyem nem akarnám emiatt elveszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!