Panel lakók! Milyen gyakran viszitek le a kutyátokat?
Reggel fél 6, akkor kb 20 perc
11 óra körül 20-30 perc
17 órakor 1-másfél óra
22 órakor 5 perc
Hétvégén mindegyik séta hosszabb szokott lenni.
5 éves yorkshire terrier, nyakörv, póráz soha nincs rajta (már-már idegesítően szófogadó a kutyám:)
munkabeosztástól függően :
hajnali fél 5 ,( majd vagy délután fél három, vagy délelőtt 9 )
délután 3-4 óránként, és éjjel 11-12 órakor ( munkabeosztásunktól függ)
a lényeg,hogy heti 2 nap délelőtt hajnali 5 től-délután fél 3-ig egyedül van.(ez a pihenés ideje)
séták minden nap délután 1 óra.
kutyasuli heti 2 nap, 2 óra / alkalom.
és minimum heti 3 × futtatás !!!
10-és 25 km közötti távokon.
ha kell este 7 után !!
persze felkészülve , világítás,fényvisszaverő mellény,stb.
ha lehet heti 1 × erdei túra 2-3 órás ,persze futtatással egybekötve!
40kg-os 70cm magas keverék ( lakásba tartva).
(ja: segítő kutya képzést kap)
persze ez nem egy ember dolga, de a család így teljes:)
szerintem, ha a kutya napi 1-1,5 óra törődést kap az már elég, persze a törődés, nem a szobában való játékot, hanem a minőségi mozgást,illetve a kutyasulit jelenti.
Egy bichon frise és egy havanese-ünk van
reggel 10 perc séta
Kettő körül 30 perc
5-6 körül 1 órát sétálunk
Hétvégén meg szünetekbe mind 3szor 1 órát lent vagyunk illetve még ilyenkor kimegyünk a parkba és egy jó nagyot sétálunk
ök meg futnak egy jót..mind két kutya pórázon van,de parkba mindig szabadon vannak..
Reggel 40 perc séta, kis engedelmes, kis labdázás. Póráz nélkül.
Napközben anyukám viszi le őket 20-30 percre - séta egy kis labdázással.
Este hosszabb 1-1,5 órás séta, abban minden van - helytől függ, van amikor csak labdázás, engedelmes gyakorlás, egy kis hopszizgatás, vagy ha találkozunk egy jófej kutyával akkor hancúr - de ez a legritkább.
Ezen kívül: ha megyek, akkor heti 2-3 alkalommal futás, ami alkalmanként 8-13 km, attól függ h hova megyünk.
Heti 2 alkalommal agility edzés.
Hétvégén mindig van valami hosszabb séta/kirándulás.
Egy vizslakeverék és egy munkavonalú border collie.
Nyáron két óránként mikor kicsi volt,mikor felnőtt akkor pedig:
Reggel: 06:00 kb. 1 órára
Délben
Délután kétszer: 2 óra és 5 óra fele 1,5-2 órára
Este: pedig 8-9 fele 1 órára
Ez nem csak nyáron hanem minden nap így volt :)
Keverék 15 kg-os,sajnos meghalt,de most lesz egy magyar agaram,akit ugyanígy fogok levinni :)
Ez biztos kötözködés, de nem értem, kedves utolsó:
leviszed egyszer 2kor 1,5-2 órára, majd hazaértek fél4-4 felé és utána 5kor megint ugyanennyire?? Te mikor dolgozol/tanulsz???
Nekünk egy pincsi keverékünk van, de annyira szép egyed, hogy nagyon sokan tibeti spánielnek mondják.
Hétköznap fél 5-kor 15-20 perc, fél 3-kor fél vagy egy óra is akár, és este 9-kor fél óra ismét. Ha délelőttös vagyok.
Délutános héten reggel amikor ébreszt hogy lemenne akkor fél óra, fél 1-kor 20-30 perc, és este amint hazaérek ismét 20-30 perc. Éjjeles héten pedig hajnalban leviszi a párom mert ő délelőttös olyankor, én dél körül kelek, s leviszem, aztán még du. és este is. Felváltva sétáltatjuk, kinek van épp ideje jobban rá.
Hétköznap néha a parkba du leviszim 40-45 percre futkosni szabadon, hétvégén mindkét nap futkoshat délelőtt vagy du, vagy mindkét alkalommal. Nyáron 5-6-szor is levittük, de most hideg nyirkos idő van, minden alkalommal lábmosás. Nem is igényel sokkal többet, szeret velünk játszani a meleg szobában is. :)
Kutyasuliba nem jár, nincs rá időnk, se pénzünk, meg kedvünk se (legalább őszinte vagyok). De szófogadó, barátságos kutyus mindenkivel. Nagyon szeretjük, sokat játszunk vele és ha tévézünk közénk bújva pihen. :)
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!