Lehet-e egyszerre spot-on-t (pl. frontline) és nyakörvet használni kullancs, bolha ellen?
Én feleslegesnek tartom, (anyagi okokból is).
Egészségügyi részről kérdezz egy orvost, de szerintem akár közömbösíthetik is egymást a hatóanyagok, ne csináld szerintem.
A szúnyogokról annyit, bár nem Frontline:
EXSPOT
Ex-Spot
Összetétel:
- Permetrin (cisz:transz 40:60): 0,744 gr/adag
Kiszerelés: 6 darab 1 ml-es tubus (pipetta).
Javallat:
Kutyák bolha, kullancs és tetű fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.
Szia!
Ha eddig bevált a Frontline (megjegyzem, szerencsések vagytok, mert elég sokaknál már nem használ) akkor ne váltsatok. Ha a szúnyogok ellen csak eseti kezelés kell, elég venni szúnyogriasztó spray-t és amikor olyan helyre mentek, körbe ekll alaposan fújni a kutyát.
Ha mégis váltanál, és direkt olyan spot-ont keresel, ami szúnyog ellen is jó, ajánlom az Advantix-et.
Első vagyok!
Advantix, Frontline... Miért hiszi mindenki, hogy ezek a legjobbak.
A ExSpot is ugyan olyan jó! És szintén véd a szúnyog ellen. Amúgy meg nem gondolom, hogy őket nagyon csípik, a szőrük is védi őket valamennyire. Mi nagyon szúnyogos helyen lakunk, de a kutyáinkat nem támadják.
Amúgy nem értem, ha bevált vmi akkor minek keresgélni tovább, főként, hogy amit használsz véd szinte miden ellen!!!
Második vagyok.
Kedves Első!
Pont nem azt írtam, hogy az általad említettek a legjobbak, max a legismertebbek (talán feltűnt, ha elolvastad a hsz-emet) + én is Ex-spot-ot használok és meg vagyok vele elégedve. De az tény, hogy az Advantix-et pl. kifejezetten szúnyog ellen IS ajánlja a gyártója. Én csupán mint választási lehetőséget, írtam a kérdezőnek.
Ex-Spot
Összetétel:
- Permetrin (cisz:transz 40:60): 0,744 gr/adag
Kiszerelés: 6 darab 1 ml-es tubus (pipetta).
Javallat:
Kutyák bolha, kullancs és tetű fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.
...és ezt is!!!
Kérdezz rá az orvosotoknál, de én úgy tudom, hogy a Stronghold cseppet az egyéb, spot-on szerekkel együtt is lehet használni. Ez kifejezetten az előbb említett, szúnyog által terjesztett betegségek ellen véd, de utazás előtt 1 hónappal már el kell kezdeni használni, hogy védjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!