Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nyíl az autóban?

Miért nyíl az autóban?

Figyelt kérdés
Egy 6 éves yorkiról van szó.Aki az autóban utazva mindig nyíl.
2011. nov. 27. 22:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem leginkább csak nem tudja hova tenni az autózást, vagy épp hogy nagyon örül neki. Az én kutyám kérdés nélkül beugrik bárki kocsijába (a kis gané), mert tudja, hogy akkor kirándulni megyünk. :) De ha tényleg utazunk, akkor rendesen elfekszik a lábamnál.

Tedd be szállítóba és állítsd úgy, hogy ne lásson ki. De ha elkezd nyüszíteni, ne kezdd nyugtatgatni, mert félreérti és csak rontasz a helyzeten. Ne végy róla tudomást. Lehet, hogy megérné pár próbakört menni a kocsival, míg meg nem nyugszik, vagy előtte jól megsétáltatni. Ne próbáld mindenáron elterelni a figyelmét, mert ezzel csak megerősíted benne, hogy valami különleges dolog történik.

Volt a Póráz két végén c. sorozatnak egy ilyen része, amikor a nő 3 kutyával az ölében (!) vezetett, hogy konkrétan sebességet váltani alig tudott, mert ellepték a kutyák, akik máshogy nem voltak hajlandóak utazni. Simán beszoktatták őket a boxokba a csomagtartóba.

Akárhogy is, semmiképp ne hagyd szabadon kóricálni a kocsiban, mert jóformán életveszélyes! Ha egy 2kilós yorkie a nyakadba repül egy fékezésnél, leviszi a fejedet.

2011. nov. 28. 08:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Az én kutyám magától beugrik az autóba és élvezi nagyon. Autóval csak állatorvoshoz vagy máshova is viszimtek? Ha csak dokihoz, akkor az autót az orvossal köti össze és azért nem szereti. Te meg maradj nyugodt az autóba, ne ajnározd, ne foglalkozz vele.
2011. nov. 28. 09:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Az enyém is imádja az autókázást, nézelődik, forgatja a fejét, több órás útra is nyugodtan vihetem. Szerintem is az lehet, hogy rossz dologgal köti össze. Vagy nem volt hozzászoktatva kicsikorától. Vigyed csak nyugodtan autóval, majd megszokja, ha sűrűn kocsikázik.

Az enyém először a lifttől félt rettenetesen, de úgy, hogy már a fejemre mászott. Egy párszor vittem gyalog, de akkoriban még pisilt vagy 10szer egy nap, elég nehéz volt mindig gyalog fel-le a 7.re. Így hozzászoktattam. Eleinte nyüszített, félt, aztán pár nap alatt megszokta. Már semmi baja nincs vele.

2011. nov. 28. 09:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Na nekünk van egy tacskónk, aki izgalmába az autóban mindig olyan büdöset pukizik, hogy csak na... Nem tudom melyik a jobb :D

A kuvasz viszont imádja, ha nyílik a kocsi ajtó, már ugorna is be :D

2011. nov. 28. 10:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Falkavezérséggel hogy álltok?

Amúgy meg egyszerűen ne vegyél róla tudomást, mert valójában a te figyelmedet akarja felkelteni, és mivel ez sikerül neki, mert mindig próbálsz csinálni vele valamit, azért nyilván csinálja tovább. Hagyd a fenébe, majd abbahagyja.

2011. nov. 28. 10:49
 16/17 anonim ***** válasza:

mióta autózik? hova viszitek autóval?

nekem is volt egy kutyám, aki utálta az autót (káj szuka), még kolbásszal is alig tudtuk becsalogatni. nagyon szédült szegény.)

a mostani kájomnál már okosabban csináltuk (na meg az előző 2 évesen került hozzánk.), eleinte szédült, de 100-ból 1x vittük autóval dokihoz, 99x kirándulni, úszni,...

mára imádja...:)

meg van egy keverékem, na az aztán inkább meghalt volna, minthogy beugorjon a kocsiba, ma már akárkinek a kocsijába beugrik, sétáknál volt, hogy vadidegenek autójába beugrott, amikor nyitották az ajtót:D:D:D

és rájött, hogy a pofaszél k.rvajó, és ugyan van neki hátul box, de ha jófej akarok lenni, akkor az anyósülésen ül az ölemben és akkor ő a mitfahrer atyaúristen.:D

szerintem is arról lehet szó, hogy megérzi rajtad, hogy aggódsz, babusgatod, és ezzel még rá is teszel egy lapáttal a félelmére...

ha autóztok, húzd le kicsit az ablakot hogy ne legyen olyan erős hányingere, és mindig adj neki az elején és a végén egy jutalomfalatot. (ha nem fogadja el eleinte, az sem baj.)

közben pedig ülj nyugodtan, beszélgess a többiekkel,...

és ne kellemetlen hely legyen az úticél...

2011. nov. 28. 13:29
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az összes válaszolónak :):)
2011. nov. 28. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!