Az mennyire szabályos, ha a kutyám az autóban az anyósülésen ül?
Egyszer már próbáltam a kutyaszállításra vonatkozó KRESZ szabályokat megkeresni, de nem sikerült. Gőzöm sincs honnan veszem az infót, talán hallottam valakitől, és könnyen lehet, hogy nem is így van, de nekem valami olyasmi rémlik, hogy egyáltalán nem szabad elöl szállítani a kutyát. Csak a hátsó ülésen, és ott is vagy biztonsági hámmal, vagy ketrecben/kutyaszállító dobozban.
Szóval biztos ami biztos, én inkábba a hátsó ülésen szállítom, biztonsági hámmal kikötve. Ez eddig tetszett a rendőröknek.
Vagy ha nem boxban és kikötve, akkor a kocsiba kell olyan rácsot tenni, amitől nem tud előre jönni.
A hivatalos az, hogy nem lehet a vezető közelében, mert azzal zavarhatja a vezetésben.
Én az enyémet vagy a hátsóülésen, vagy anyósülés előtt a földön hordom, nem szóltak még érte, de nem szabályos az tuti.
Szerintem az anyósülés közelében - pláne rajta - a legveszélyesebb. És innentől kezdve tök mindegy h szabályos-e vagy sem, ha a kutya és esetleg az autóban utazók életét veszélyeztetem. Egy (be nem kötött) kutya úgy viselkedik egy ütközésnél mint egy, a súlyának megfelelő csomag: tehetetlenül előrerepül - ha épp az anyós ülésen csücsült, hát akkor épp ki az ablakon. Nem éppen szerencsés.
Amíg nem volt megfelelő autóban amiben elfért box (elég nagytestűek), addig a hátsó ülésen, de csakis hámmal, biztonsági övvel utazhattak. Amióta kombim van azóta meg csak box. De pl. egy yorkinak vagy beagle-nek való box bármilyen kocsiban elfér. Biztonságos és kényelmes. Jah és a boxot is rögzíteni kell.
Hát az első ülés előtt ütközés szempontjából semmiképpen sem biztonságos. Az már egy 50es tempónál is a kutya életébe kerül.
Nekem a kutya biztonsági övvel az volt a bajom, h a kutya ugyanúgy tudott ide-odamenni, csak kisebb távon. Éppen ezért szerintem a box vagy a ráccsal leválasztott csomagtér a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!