11 éves kutyánál késő az ivartalanítás?
szia!:)
erről igazából a dokival kellene konzultálnod...
én úgy tudom, hogy ilyenkor már inkább kerülik a műtétet, az altatás már kockázatos lehet...
de olyat is hallottam már, hogy ma már fejlettebb az altatás módja, és nem jelent veszélyt idősebb kutyákra sem...
a tuti az, amit a doki mond...
Idősebb kutyáknál rizikós az altatás. De ma már olyan príma altatószereket használnak, ami alig terheli meg a májat. Ha magát az altatást túléli (ami az állatorvos ügyességén is múlik) akkor szerintem simán kibírja a műtétet.
Szerintem nem veszélytelen, de veszélytelenebb, mint ha pl. már kész méhgyulladással operáltatnád. Egy egészséges szervezetű kutya könnyebben felépül a műtét után, mint ha már be lenne gyulladva a fél belseje, vagy ha tele lenne daganatokkal (már ha szuka).
Megbízható állatorvossal konzultálj, lehet, hogy nincs is szükség rá, ő látja, milyen állapotban van a kutya.
Igen én is hallottam, hogy hosszabb életűnek bizonyulnak :)
Netán valakinek tapasztalata időskori ivartalanításról?
Nem. 1 évet húzott le szó szerint az utcán szerencsétlen, mielőtt bejelentették, az sem tehetett jól a kisöregnek. Itt a képtára, kifejezett hajas-baba lett a műtét után, nagyon jól nézett ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!