Szeretnék egy szobakutyust. Hogyan szedjem rá apukámat?
Hány éves volt? Volt már kisállatod? Apukád nem azért, nem akarja mert fél, hogy nem gondoznád rendesen, vagy egy idő után megunnád?
Még régebben nállunk is ez volt. Mindig valami kifogás, hogy mi lesz ha..
Mielőtt elhoztuk a kutyust az előtti éjszaka anyukám azt mondta , hogy ez utolsó nyugodt éjszakája.
Mind ennek már 7 éve, azóta nagyon megkedvelték , megszerették a szüleim. Pedig apukám se akarta, hogy a házhoz kutya kerüljön. Azt mondják , hogy nem bánták meg így utólag a döntést. Leginkáb attól féltek, hogy a ház lakó mit fognak szólni hozzá mert bérházba lakunk , de ők is hamar megszerették :)
Hál'istennek van a bérháznak egy szép füves kertje ahol a kutyus is tud szaladgálni.
Különben amikor még nem volt meg a kutyám és vagy vágyakoztam egy kutyus után , kérdezték, hogy mit kérek karácsonyra, szülinapra, névnapra és mindig azt mondtam, hogy egy kiskutyát aztán nagy nehezen beeadták a derekukat :)
Nem akarlak kiábrándítani,de 6 év az hat év,tehát,amit most megvesztek kutyus,ha mondjuk 2 hónaposan veszitek,akkorra 6 év két hónapos lesz,tehát eléri élete delét.Ergó,addigra kialakulnak a szokásai,életritmusa...ő etetést,sétáltatást,rendszeres törődést igényel...
nekem lassan pont ennyi idős lesz a kutyám...
Szia!:)
Az elején bevallom, kétségek merültek fel bennem, hogy nem csak egy múló szeszélyét olvasom-e épp egy elkényeztetett kislánynak, de őszinte örömömre mire végigolvastam mindent, teljesen eloszlott minden kétségem afelől, hogy Neked ne lenne való kutyus!:)
Ha apukádnak annyi a gondja, hogy szerinte nem tudnád szobatisztaságra nevelni, csak keress pár kutyakiképzésről szóló könyvet, azokban ezt is leírják, és voilá, meg van oldva a probléma.:)
Mondd meg neki, hogy ha végképp semmi sem működik, kutyaiskolában adnak csillió ötletet, hogy hogyan csináld...:)
na meg itt GYK-n is akadnak olyanok, akik tudnak pár bevált módszert...:)
Azért egy kutya tartásában nem ez a legnagyobb kihívás...:D
Elég sok embert tart lakásban szobatiszta kutyát...
Akkor nem lehet akkora kihívás...:):)
Drukkolok, hogy sikerüljön apukádat meggyőzni, szerencsés lenne az a kutyus, aki Hozzád kerül!:)
Köszönöm az eddigi válaszokat.És igen,igaz hogy a fenntartása drágább,mert azt nem csak egyszer kifizetem hanem rendszerint kell,de szerintem az nem lenne probléma.
Sajnálom ami a kutyusoddal történt,biztos én is nagoyn összetörtem volna,és nagyon sok örömöt és boldog pillanatot a következő kutyussal!!!
Az utóbbi válaszolónak pedig köszönöm,hogy leírta a gondolatait,jól esett.Most mégjobban úgy érzem,hogy gondját tudnám viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!