7 hetes Berni pasztor kutyakolyoknek szabad e adni csontot (pedaul baranycsont)?
Csöves csontot nem szabad adni a kutyának akármennyi idős is! mert szilánkosan törik és kiszúrhatja a belét.
7hetesnek én meg nem adnék csontot, mert még úgysincs rendes foga, csak fogacskái. ha kihullanak a tejfogak akkor már lehet, meg persze ha már beindula fogváltás akkor megkönnyíti azt, mert ilyenkor a kutyáknak úgyis rághatnékjuk van.
de az egyik oltás alkalmával kérdezd meg az állatorvost, vagy az állateledelboltban is szives segít az eladó.
Kiskutyának lehet nem adnék még csontot.
Bár igazából nem tudom mi ez az újkeletű ökörség, hogy nem lehet a kutyának csöves csontot adni...
Mi a családban mindegyik kutyának adtunk mindenféle baromfi csontot, combcsonttól a szárnyon keresztül a farhátig mindent! Soha egyetlen kutyának se lett semmi baja és szép hosszú életkort élt meg az összes kivéve amelyiket elütötték... a kutyának olyan erős a gyomorsava, hogy a csontot is feloldja szóval baromira nem értem ezt a mostanában divatba jött marháskodást.
Tovább viszem: -persze megjegyzem, hogy ezt én sem tartom okos dolognak de - a családban van egy kutya ami halcsontot és halszálkát is szokott kapni... most 10 éves és soha semmi baja nem volt se a szálkától se a csonttól!
Hozzáteszem: ezek korcs kutyák, ilyen kis vacak westi stb lehet feldobná a talpát a szálkától de ha nekem volna olyanom sztem. annak is adnék csontot ugyanúgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!