Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyakiállításon milyen...

Kutyakiállításon milyen kutyával van esélyem győzni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem ez az elsődleges cél a kutyaválasztásnál,csak felteszem.

Egy ritkább fajtával,mint pl bouvier des flandres ,briard vagy egy ismertebb kutyával mondjuk német juhász,rottweiler,dobermann lenne esélyem győzni?

Magyarországon mondjuk melyik fajta kutyából van a legjobb állomány európa-világszinten magyarországon?

a fenti 5 kutya az csak példa ezen kívül is lehet mondani.

ugye magyarfajtákon kívül,mert az egyértelműen itt a legjobbak.......

2011. nov. 23. 19:47
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

egy igazi magyar komondor sincs 85 cm,max 78 cm.

pulit tenyésztünk ,hát igen összementek a pulik,de még ugyanúgy alkalmasak terelni,és nagyon jó terelőkutyák.

csendőrpulit nem hallottam még.hogy valaki viszi kiállításra vagy tenyésztené.

2011. nov. 24. 15:57
 22/24 Akiteki ***** válasza:

Kissé (?!:-)) elkanyarodtunk a témától.

Elviekben a dolog a fajtagyőztes címig szakmai, utána már a show számít. Mondom: ELVIEKBEN. Mert sajnos nagyon sokszor nyer fajtagyőztest olyan kutya, akinek alapvető (sőt néha tenyésztésből kizáró) hibái vannak, de különböző okokból a bírók nyeretni akarják vagy kényszerülnek. Jó példa erre akár az említett magyar agár példa is, ahol éveken keresztül egy olyan kutya volt a favorit, aki külföldi szemlélő szerint nem hogy nem agár, de nem is kutya, inkább hasonlít egy tehénhez. A goldikhoz nem értek, de az nekem is feltűnt, hogy az a bizonyos kutya a földkerekség legszebb állata, ha jó handler kezében van. Hogy egyébként milyen, azt nem tudom megállapítani. (De őt is vertük már el a bisben, hihihi:))) Kisebb kiállításokon néha szórnak a pórnépnek is egy kis makkot, de a nagyobb helyeken csak a bennfenteseknek van esélyük a bis körben győzelemre. És ez nem csak nálunk van így.

2011. nov. 24. 18:20
 23/24 anonim ***** válasza:

Ismerek jó néhány komondort.

Van, amelyik 86cm marmagasságú. Természetesen ez ritka. A magyar állomány átlag magassága 75cm. Sok 80 körüli kan van, de ismerek szukát is ilyen magassággal. Az enyém 82cm marmagasságú.

2011. nov. 24. 21:01
 24/24 A kérdező kommentje:
értem,
2011. nov. 25. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!