Melyik kutyafajta hasonlít leginkább a farkasra? S amely viszonylag könnyen be lehet szerezni? (Ismertebb fajta)
Túltenyésztés nem létezik, ahogy alultenyésztés sem. Aki ilyeneket mond, azt írja alá, hogy fogalma sincs róla.
Magyar lajka állomány egyszerűen nincs, azt a pár egyedet nem lehet senkivel összehasonlítani.
A kiállításokon pedig a standard számít, amit azért találtak ki, hogy az adott fajta megfeleljen arra a célra, amire tenyésztették. Ennek pedig semmi köze hozzá, hogy a kutyákkal kiállításra vagy versenyekre járnak-e.
Kedves Akiteki!
Pontosítanám, hogy mire gondoltam:
Na jó, a kiállítási kutyáknak fontos a standard. Csak azok már nem természetesek!
Nézzél már meg egy olyan lajkát, amelyik Jakutiában vagy Tuvaföldön vagy akárhol, Szibériához közel az ottani népekkel van! Hol van az a standardhoz!
Én azokra a kutyákra gondoltam. Sokkal természetesebben néznek ki, mint a kiállításon feszítő kutyák. És jobban is hasonlítanak az elődjükre, a farkasra. Vagy egy szánhúzó husky, ott, valahol a jégmezőn! De nem a kiállításon kifésülve, stb. Az már nem igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!