Ki az aki megvállt/megvállna a kutyájától az ebadó miatt?
Annak ivartalanítani kell és máris nincs adó.
Ennyire pofonegyszerű és ez lenne a célja. Csak így túrót sem ér. Éve 6 ezer forint, az havi 500. Akinek ennyije nincs a kutyájára, az ne tartson.
Na most lehet, hogy le fogtok hurrogni, de anyukámmal pár éve beszélgettük, hogy mert annyi hülye ember tart kutyát tök fölöslegesen, valami alkalmassági vizsgához kéne kötni. (Ugyanígy pl. a gyerekvállalást is.) De mivel erre kicsi az esély, abban maradtunk, hogy akkor inkább adóztassák meg a kutyatartást.
Ezzel csak egy a gond. Hogy nincs meg hozzá a kellő morál. Egy normális társadalomban mindenki nyelne egy nagyot és kifizetné az X-ezer forintot vagy elvinné ivartalanítani a kutyáját, a tenyésztők meg örülnének, hogy nem vesz minden jöttment a gyerek ötödik névnapjára Bichont, mert az cuki. Nálunk meg kesereg, aki normálisan tartja a kutyáját, hogy "még ez is", (teljes joggal!) aki meg leszarja, az kiviszi a határba, kiköti egy fához és otthagyja vagy beleszúrja a vasvillát, ha volt olyan hülye, hogy legalább egyszer elvitte oltatni, tehát hivatalosan "nyoma van" a kutyának.
Az persze nem fog fizetni, aki nem oltatja a kutyáját, de akkor már megint ott tartunk, mint az állatvédelmi törvény esetében, hogy feljelentgetős alapon fog menni az ellenőrzés. Nekem viszont, bárhogy sajnálom nyomorult kutyát, nincs gyomrom feljelenteni a szomszédomat. (Na meg félek is, hogy viszonzásul megmérgezné az ÉN kutyámat.)
Mégis azt hiszem, hogy az ebadó legalább egy kis lépés "Nyugat-Európa" felé. Nincs ötletem, hogy máshogy lehetne gátat vetni a mértéktelen keresztül-kasul szaporításnak.
Kedves 55 %-os!
Olvasd el figyelmesen a rendeletet.Meg fogsz lepődni!
És igen, gondoltam rá,hogy valaki fedeztetni akarja a kutyáját. Ezeket hívják tenyésztőnek. És nem 6 ezret költenek évente a kutyára. A rendeletnek pont az lenne elviekben a célja, hogy megállítsa a mérhetetlen szaporítást és enyhítse a menhelyek túlzsúfoltságát.
Ahogy az előttem szóló írta, ha már az emberek fejében nem lehet rendet csinálni, akkor a pénztárcájukon keresztül kell megfogni. Más dolog, hogy sajnos jó magyar módra rondán össze lett csapva az egész rendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!