Ki az aki megvállt/megvállna a kutyájától az ebadó miatt?
Speciel ismerek ilyet.
Falun lakó, öreg néni, akinek már az éves oltás díja is épp elég volt.
Azért kell neki a kutya, hogy ha valaki az udvarába bemegy, akkor ugasson, illetve megvédje a tyúkokat a rókától.
Jött pár drága állatbarát, és már to.sztatták eddig is, hogy a kutya az legyen már egyenrangú az emberrel, tehát nem kötheti meg, etesse hússal (miközben saját maga is akkor eszik húst, ha évente párszor tyúkot vág), és lehetőleg lakjon a házban, me' különben lesznek szívesek feljelenteni állatkínzásért, és megbüntetik.
Erre most jött a kutyaadó.
A néni azt mondja, hogy akkor mehet a kutya világgá, ő ugyan nem fog azért éhen veszni, hogy pár elmebeteg miatt lassan többet kéne költeni a kutyára, mint a saját nyugdíja. Akinek kell, viheti, ha nem kell senkinek, akkor beviteti menhelyre. A tyúkokat meg levágja. Olcsóbb havonta két doboz tojás, mint a kutyatartás.
Én speciel megértem őt.
Akár tetszik, akár nem, sokan vannak még mindig, akik úgy tartanak állatot, hogy az hozzon hasznot: a kutya speciel házat őriz, vagy felesleges, és CSAK EGY ÁLLAT.
Ők szemrebbenés nélkül válnak meg a kutyától, ha nem tudják tovább tartani.
A te kérdésedben viszont nem értem, hogy jön ide, hogy fontosabb-e valakinek a gyereke, mint a kutyája?!?!?
o.O
Bambanyul válaszával teljesen egyetértek!!!!!
Csak az tartson kutyát akinek tényleg kell, és a kutya ne csak a ház kelléke legyen, hanem egy igazi társ egy kiskedvenc,akit szeretni kell!!! Hogy miért jön ide a gyerek kérdés... Azért mert sokan többre tartják a gyereküket mint a kutyát!!!!! És az ilyennek nem való kutya!!!!!!! De szerintem még gyerek sem!!!!! Mert lehet hallani, hogy a gyerek fontosabb egyes anyukáknak és a kutya ha valami rosszat csinál akkor kidobják eltüntetik és hasonló csak "jaaajjjj a gyereknek nehogy baja legyen attól a kutyától....!" Ezért kérdeztem ezt.... Az ilyen emberek számomora nem emberek!!! És a gyerekeiket is hülyén fogják nevelni az biztos!!!!!!
De elvileg csak annak kell fizetnie akinek "veszélyes" a kutyája. Tehát már okozott sérülést, rátámadt valakire...
Az örökbefogadott valamit ivartalanított kutyák után nem kell fizetni elvileg, ja és a magyar kutyafajták után sem, ha jól tudom...
Pont ma volt, hogy egy utcabeli öregember rám kiabált, amikor a kutyáimmal jöttem haza sétából, hogy lesz-e ebadó. Mondtam, lesz, de nem biztos, hogy minden faluban. Hát akkor ő már hozza is a fejszét és belevágja a kutyája fejébe.
Hát nem tudom, hallotta-e a válaszomat az utca túlfeléről, mert ha igen, akkor beperelhet becsületsértésért...
De ha az ebadó legalább azt eléri, hogy az ilyen surmó b@rmok ne szerezzenek új kutyát, amikor a régi kipurcan, már megéri szerintem. Sajnos a normális kutyatartók és a nyomorult kutyák fognak szívni, akiket fejbek*nak fejszével a barmai... Azért ez még nem Európa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!