Ha a kutya heréje nem száll le, a hasfalban marad, akkor azt rejtett herének hívjuk és ez öröklődő?
CSak tudnám miért pontozzák le pont azokat, akik a legjobb válaszolat adják....
Igen kérdező, kellemetlen helyzet. Ha az van írva a szerződésbe, h le van szállva minkét here, akkor nincs mit tenni. Legközelebb tudni fogod, hidd el, nem ciki megnézni :)
Viszont becsüllek azért, mert megműttetted és nem azt mondtad h téged ez nem érdekel és így is pároztatod. Sajnos elég kevés az olyan becsületes ember, mint Te!
milyen célból vettétek a kiskutyát? Én ha valaki kiállításra akarja a kicsit vagy tenyésztésre soha nem adom oda ha nincsenek lenn stabilan a herék...ha valaki csak hobbyra veszi a kicsit akkor néha a nem olyan stabilan lenn lévő herés kiskutyát is odaadom (igaz nálunk még nemvolt olyan hogy nem jött volna le..) Ha a szerződésben az van, hogy a herék érezhetően lenn vannak akkor azt ellenőrizni kell (én meg is szoktam kérni a gazdit külön, hogy nézze meg)... ha nincs lenn stabilan a here akkor bizony előfordul hogy visszamegy.. ha a kiskutya nem tenyészkutya akkor teljesen mindegy szerintem...alapból se árt ivartalanítani ellenben ha kiállításra szánjátok akkor bizony alaposan meg kell ezt beszélni a tenyésztővel.
Hozzátenném, hogy bár ez öröklődő akkor se látom értelmét se a szülők se az alomtestvérek tenyésztésből kivonásának...teljesen felesleges jó kutyákat kivonni a tenyésztésből és ezzel az amúgy is nagyon szűkös genetikai állományt tovább szűkíteni ilyesmi miatt... főleg, hogy közel sem biztos, hogy mind örökíti. Pl tőlem is van egy szuka egy másik kennelben akinek most volt az első alma és az egyik kiskutyának nem szállt le a heréje pedig pl nálam ilyen soha nem történt és elviekben a szuka örökíti..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!