Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyánk kb.1-2 héten belül...

Kutyánk kb.1-2 héten belül fog elleni, de mivel kint tartjuk ezért a kiskutyákat hogyan óvhatjuk a hideg ellen? Mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
Tehát gondoltam arra,hogy ki kéne alakitani valami kuckót szalmával meg pokróccal bélelve,de ugye nem zárhatjuk be hogy ne tudjon kijönni az anyakutya,ezért nem tudom hogy lehet melegen tartania kicsiket.félek hogy elpusztulnak.ötleteket kérnék szépen.
2011. nov. 17. 21:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%
2-3 cm-es nikecell-lapok, arra sok felesleges pokróc, esetleg dunna, vagy paplan. Elég, ha kutyaól, vagy nem tudom miben lakik a kutyus, elég szélvédett. A bejárarára tegyél egy rongyot, vagy ilyesmit. Az anyakutya pontosan fogja érezni, meddig hagyhatja magára a kölykeit. Egyébként is a kicsik egy kupacban lesznek, az anyjuk melegen tarja őket. Kijönni meg muszáj lesz neki, mert egy kutya sem piszkol maga alá. A kölykedzés után az anyakutya mindent tisztára fog nyalni, tél lévén meg nem hinném, hogy olyan hatalmas nagy fertőzésnek lenne kitéve emiatt az alom! Az alom alatt lévő takarókat, meg ki lehet időnként cserélni. Nem kell annyira tartanod attól, hogy meg fognak fagyni. A farkasok is gödröt ásnak sziklák, fatörzsek alá, hol szél nem éri az almot, az anya melegíti őket. Egyébként a kutyák is ezt teszik jobb híján, ha nincs megfelelő, biztonságos helyük.
2011. nov. 17. 21:59
 12/27 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm:))
2011. nov. 17. 22:06
 13/27 anonim ***** válasza:
42%
Ivartalaníttasd, most! Minden mostani és későbbi kényelmetlenségtől megóvod mind a kutyát, mind magatokat és még a gazdikereső kutyák számát sem növeled.
2011. nov. 17. 22:17
 14/27 anonim ***** válasza:
42%

Én írtan a szaporítást!

Az lehet hogy nem akarja megölni őket,de honnan tudja ő hogy milyen gazdához és milyen helyre kerülnek azok a kölykök? Egyáltalán ha gazdához kerülnek,ami a mai világban nem könnyű dolog,tele vannak a menhelyek és az internetes hirdető portálok ingen elvihető keverék kiskutyákkal! :S

Szerintetek olyan könnyű nekik jó gazdát keresni? Az meg nem kifogás hogy be szökött egy másik kutya.

2011. nov. 17. 22:48
 15/27 anonim ***** válasza:
43%

Infra nélkül meg fognak fagyni. Hiába pakolsz alájuk pokrócot és rongyokat ez a higiéniéval köszönőviszonyban sincs.

Nem tudom láttál-e már elletőládát, de pont abban van a "csodája", hogy egyszerűen takarítható, ami az első időkben nagyon fontos.

2011. nov. 18. 07:05
 16/27 Akiteki ***** válasza:
Még utolsó héten is lehet ivartalanítani.
2011. nov. 18. 08:43
 17/27 anonim ***** válasza:
45%

Jobb lenne ha ivartalanítanád de tudom, hogy ugysem fogod! :)

Nos mi úgy csináltuk, hogy van a csikó istálója mellett van egy jóformán téglaház az ajtóján vágtunk ki egy kisebb helyet ahol be tud menni az anyakutya. Dobozba raktunk nikecelt meg szivacsot. Miután megellett vittünk be szőrmés takarókat meg nem használt ruhákat amik jó melegek így túlélték! Szerencsére nekünk csak 2-t ellett! ) Így barátnőm befogadta az egyiket mi meg megtartottuk a másikat! :)

2011. nov. 18. 10:58
 18/27 Catz ***** válasza:
54%

Jobb lenne azoknak a kölyköknek, ha meg sem születnének. Ki fogja biztosítani, hogy életük végéig nem egy láncon fognak rohadni, vagy nem kínozzák meg őket, stb..

Mit kéne tenni? Ivartalanítani, vagy elaltani a kölyköket.

Minden egyes (fajtatiszta, keverék) megszületett alom fölösleges Magyarországra.

Nekem is szukám van, első tüzelés után lett ivartalanítva. Képzeld nem szökött el, senki nem szökött be és csinálta fel. Miért? Mert vigyáztam rá, mint a szemem fényére.

Buta kifogások, hogy nem vetted észre, hogy vemhes.

Legalább most lennél felelősségteljes ember.

Vidd be az előszobába míg szül, ha gond van hívj állatorvost.

Reméld, hogy nem éjjel szül, mert akkor nagy az esélye, hogy megfagynak, tüdőgyulladást nagyon könnyen kaphatnak a kicsik, ha meg esetleg nincs herpesz ellen oltva az anya és születés után több napig sírnak a kicsik és alig esznek, akkor el fognak pusztulni...

Jobb, ha ezeket tudod.

2011. nov. 18. 11:06
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Kérlek, ha kicsit is szereted a kutyádat és a kutyát mint fajt akkor ivartalanítsátok!!
2011. nov. 18. 15:05
 20/27 anonim ***** válasza:
31%

A kérdező ezt kérdezte: Kutyánk kb.1-2 héten belül fog elleni, de mivel kint tartjuk ezért a kiskutyákat hogyan óvhatjuk a hideg ellen? Mit kéne tenni?

Nos nem olvasom sehol, hogy azt kérdezte volna, hogyan kellene ivartalaníttatni. Nekem úgy tűnik, hogy ellető láda nélkül sem halt még ki a kutya, mint faj a világon. Sőt ezelőtt húsz évvel, még kalitkán, akváriumon és tubifexen kívűl nem sok mindent lehetett kapni az állatkereskedésekben. Vagy nézzünk már egy kicsit szét vidéken! Hány portán van kutya? Hány tanyán, rideg körülmények között született kutya van? Élnek, virulnak! Minden gazda tudja, hogy legfontosabb az anya kutya megfelelő táplálása, akkor a teje is tápláló lesz, lesz energiája melegen tartani a kölyköket. Azoknak akik meg csak sopánkodni tudnak, azoknak azt ajánlom, irkáljanak máshol. Tanácsot és nem legorombítást kért. Ivartalanitani, meg se szülessenek, meg élete végéig láncon fognak rohadni. Észnél vagytok!?

2011. nov. 18. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!