Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a pontos előírás az ebadóval?

Mi a pontos előírás az ebadóval?

Figyelt kérdés
Magyar fajtákra és vakvezető ill rendőrkutyákra és mentősöke nem kell fizetni... De ha a kutya ivartalanítva van és chippelve akkor kell???? Szeritem nagyon úgytűnik, hogy igen, mert a híradóban erről nem mondtak semmit, csak azt,hogy évi 6ezer Ft de nagytestű és főként magatartászavaros , agressziv rosszul szocializált kutyákra az osszeg 20ezer Ft/év.Aki eddíg felelős állattartó volt (mint pl én:) ) annak még ezt is fizetni kell,bár megjegyzem bármit megteszek az én kutyusomért!:) (csivavám van) Kötelező oltások ami nálam egy évben egyszer a kombinált+veszettség:) Szóval mit is takar ez az új adó és ezekután mi történik majd a falusi láncon élő kutyusokkal? Mert biztos sok kutyát küldenek majd az utcára... A menhelyek már ígyis televannak... És a kertek pedig (aki olyan hülye, hogy mindegy neki, csak legyen egy kutya a háznál... azok pulit meg vizslát fognak tartani??,) Ti mit gondoltok erről? Januártól már életbelép a törvény? Minden válasz érdekel! 21/L
2011. nov. 16. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
2011. nov. 16. 20:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Bővebben.... :)
2011. nov. 16. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát már sok kutyát küldtek. Én eddig 3 kutyát hoztam haza az útról de mindet sikerült az ismerőseim körében el hejezni véglegesen. Mert nekem is 3 kutyám van. Már most rengeteg kutya van a menhelyeken. Nem olyan messze ahol én lakom az út szélén van egy elvadult úton lévő kutya már 4 hónapja ott van 8m-nél nem jön közelebb az emberhez. Már el akartam hozni mert kelett volna valakinek de nem hadja magt megfogni. De több ember meg én is etetem.
2011. nov. 16. 20:39
 5/10 anonim ***** válasza:

második válaszoló vagyok

Ja és az árokról én is ezt tudom.

Ja és bocsánat hogy itt kérdezem de ha van egy magyar fajta kutyám de törzskönyv nélküli akkor sem kell érte fizetni?

2011. nov. 16. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
26%

De végre valakinek eszébe jutott ez az ötlet.

Én már réges régen bevezettem volna, de úgy hogy aki nem fizet azon be lehessen hajtani vagy leüli büntetésként.

2011. nov. 16. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy ivartalanított, menhelyi, 4hónapnál fiatalabb és magyar fajtáknál nem kell fizetni. A többinél igen. (biztos már tudsz róla a linkekből, de azért leírtam :D
2011. nov. 16. 21:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak ivartalnatított menhelyi vagy ivartalanított, menhelyi? Mert nem mindegy... Viszont ha csak az ivartalanítás is elég akkor meg vagyok nyugodva:) De akkor ezt a híradó miért nem közli le? Ja és lesújtó az a hír is amit napok óta hallok a híradóban, Kecskeméten több száz csivavát találtak embertelen körülmények között... Nagy csivavás vagyok ezért érintett megrázóan a hír... :( Az ilyen embert börtönbe kéne zárni, éheztetni hidegben hagyni és a saját ürülékében fetrengeni!!Hogy átérezze amit tett!!!!
2011. nov. 16. 21:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Kivárod a hivatalos közlöny megjelenését. Azt végigolvasod, és minden kételyedre választ fogsz kapni.

Viszont, ahogy én ismerem a döntéshozókat, lehet, egy idő után elkezdik javítgatni majd a meghozott , hivatalos rendeletet is.

Ha felelős állattartó vagy, ahogy írtad, nem hiszem, hogy évente 6000 Ft beletaszít a nincstelenek táborába.

2011. nov. 16. 22:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Nekem nem sok az évi 6ezer Ft:) Kifizetem, mert ha törvény, akkor törvény!:) Hosszútávon lehet, hogy pozitív irányban fogja megváltoztatni a kutyatartók gondolkodását! Így tényleg csak annak lesz kutyája, aki kifizeti az össszeget! Ezzel az adóval talán csökkentei lehet majd a láncon tartott kutyák számát, és a primitív emberek kutyatartását... Mert sajnos ebben az országban hemzsegnek a rossz kutyatartók...
2011. nov. 17. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!