Az akváriumi növényeket mindenképpen előírás szerint kell tápozni?
attól függ: pl ha az aljzat alá tettél táptalajt akkor nem kell tápozni szerintem. Én például az aljzat alá tettem tőzeglapokat ami nagyon jó mert
1:belegyökerezik a növény és szép lesz, dús
2:nem kell folyton tápozni őket
3:idő után a növény szépen ,,beleköt'' és nem jön ki, nem barnul el stb.
Ha esetleg érdekel én 1700Ft-ért vettem szóval nem drága 3 lap van benne
azt is lehet csinálni ha van egy olyan akváriumod amiben van sok hal, akkor az abból leszívott halkakás vízzel öntözöd a növényeidet, az neki jó táp, és úgy a vízben lesz CO2 is, mert a halak termelik.
Vagy sok halat kell rakni a növényes akváriumba, de akkor nagyon meg kell válogatni h milyen hal legyen, ami nem rágja a növényeket, mert sokan szeretik csipkedni.
Pl micro razborák, garnéla rákok, törpe szívóharcsa, endler guppy, ezek nem esznek növényt.
Vagy a másik verzió, pl nagy vitorlás hal + ékfoltos razbóra, ezek sem esznek növényt.
A molly, xipho, platti, dániók, még a neonok is szeretnek csipkedni, és az algaevők legtöbbje is szétrágja a növényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!