Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mopszra lehet adni nyakörvet?

Mopszra lehet adni nyakörvet?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de olyan vastag nyaka van, nem tudja kihúzni belőle a fejét könnyedén? Hámmal nem tudom megtanítani egyszerűen normálisan sétálni, iszonyatosan húz. Próbáltam már a megállós, megfordulós módszert, de semmi javulást nem tapasztaltam 3 hónap alatt, amióta nálunk van. Viszont pont azért, mert húz, nem lesz baja, ha megindul a nyakörvben? Ennek a fajtának amúgy is gondjai vannak a légzéssel, nehogy megfulladjon nekem a kis lüke séta közben...

2011. nov. 16. 19:53
 1/6 anonim ***** válasza:
2 kérdéssel lejjebb az egyik gazdi hasonló problémával küzd, ott leírtam a tanácsom :) - a húzással kapcsolatban.
2011. nov. 16. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a normál nyakörvből kihúzza a fejét, rakhatsz rá fojtót. De amúgy sok mopszon látok sima nyakörvet, szóval szerintem nem jellemző, hogy kibújnának belőle. A húzást meg egyszerű megszűntetni, pláne egy ilyen kis mozgásigényű fajtánál: foglalkozz vele sokat, fáraszd le, úgy nem akar majd annyira sietni. Vagy ami még jobb, neveld meg, és sétáltasd póráz nélkül :) Ha pedig mégis nekiindul pórázon húzni, rántsd vissza. Ne húzd, hanem egy gyors, határozott mozdulattal rántsd. Nem hiszem, hogy nehéz feladat lenne egy mopszot normális sétára szoktatni, olyan embereknek is szokott sikerülni, akiknek amúgy plüssállatot is csak vonakodva adnék a kezébe, nemhogy élőt :)
2011. nov. 16. 20:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Huh, hát hogy kis mozgásigényű, azt nemigen lehet ráhúzni :D Baromi hiperaktív kiskutya, mondjuk még csak fél éves. Ha 2 órán keresztül rohangál a többi kutyával és már kiköpi a belét is, akkor se hajlandó normálisan jönni a pórázon, hazáig "vontat", otthon meg összeesik már az ajtóban, mint a rohadt nád :D De majd akkor gyakorlunk még jó sokat... kap egy nyakörvet, hátha azzal jobban megy :)
2011. nov. 16. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

:D

Jutifalatos módszert próbáld ki...

Fressnapfba beviheted, ott rá is tudod próbálni a nyakörvet :)

2011. nov. 16. 20:16
 5/6 A kérdező kommentje:
oké, ki fogjuk azt is próbálni. :) köszi a válaszokat, ment a zöld kéz. :)
2011. nov. 16. 20:24
 6/6 Akiteki ***** válasza:
Biztosan nem fogja kihúzni a fejét, ha nem teszed túl lazára a nyakörvet. Általános szabály, hogy ha 2 ujjad befér alá, akkor az már laza.
2011. nov. 16. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!