A delfin vagy a csimpánz/orángután. Nem lehet eldönteni, mivel a kettő annyira eltérő környezetben él, eltérő adottságokkal rendelkezik, hogy nincs összehasonlítási alap. Ráadásul az állati intelligenci mérésére nincs is objektív rendszerünk.
A kutyát sokan írták, de ne feledjük, hogy amint egy állatot tanítunk, ott más az emberi intelligenciát is belekeverjük a dolgoba, tehát azt kell nézni, hogy az adott faj önerejéből mire képes.
u.i: a disznó,kutya,ló pont egy szinten vannak, lásd vakvezető ló vs. kutya, gombakereső kutya vs. disznó stb.
2009. máj. 10. 14:14
12/23 anonim válasza:
Homo Sapiens Sapiens xD
2009. máj. 10. 14:15
13/23 anonim válasza:
delfin
2009. máj. 10. 14:27
14/23 anonim válasza:
Mért pontoztátok le? Igaza van! Az ember a legokosabb állat! Istenem ez a hülye felsőbbrendűségi komplexusotok ne lenne! Mi is állatok vagyunk ezen nincs mit tagadni..
2009. máj. 10. 15:25
15/23 anonim válasza:
állítólag az elefántok is okosak, de amúgy sztem az emberszabású majmok képesek a legtöbb dologra. A papagájok attól még nem olyan okosak, hogy elmondanak pár szót, mert az értelmét nem tudják.
2009. máj. 10. 16:14
16/23 anonim válasza:
16:14-esnek:
Láttam egy ezzel foglalkozó műsort a Spektrum TV-n, a papagáj, mint egy kisgyerek, megfogta a csőrével a színes síkidomokat, és a megfelelő kategóriába tette, meg sorba tett dolgokat, meg összeillesztett darabokat, meg ilyesmik. Most lehet, hogy azt mondod, csak betanították, de ha valakit már be tudsz tanítani valamire, akkor kell, hogy legyen esze, nem?
2009. máj. 10. 16:20
17/23 anonim válasza:
Én ugy tudom hogy a kardszárnyú delfin utána pedig a disznó.
2009. máj. 10. 16:23
18/23 anonim válasza:
A Border Collie!
2009. máj. 10. 18:58
19/23 anonim válasza:
Úgy látom az ember ötletem nem volt nyerő, akkor mondom a gorillát. Sokak jelbeszédre is képesek, meg tudnak ujjal festeni. A delfineket sem vitatom, főleg a kardszárnyú delfineket részesíteném előnyben.
2009. máj. 10. 19:07
20/23 anonim válasza:
delfin, disznó, egyes majmok, varjú, bizonyos papagájok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!