Melyik a legokosabb kutyafajta? Esetleg a legokosabb állat?
A kutatók szerint a legokosabb fajta a border collie, de ez a megjegyzett szavak és az ítélőképessége alapján lett eldöntve.
A legokosabb állat pedig a csimpánz, eszközöket használ és ember módjára gondolkodik.
Egy sima teszt alapján jött ki elsőnek a BC XD
ÉS nem ők a legokosabbak hanem a juhászkutyák/terrierek
Úgy mint fajta nem mérhető...
A tesztben ráadásúl rahednyi fajta nem vett részt.....de azért köszöni a sok szét tenyésztett border,hogy ennek a kis atrakciónak hála divat kutya lett és orba-szájba szaporítják :D
Én pl. azt hallottam hogy a tacskóval kell legjobban vigyázni, mert gyorsan kiismeri a körülötte lévő embereket, és hamar megtanulja hogy lehet kijátszani őket...
Szóval ezeknek a felméréseknek, teszteknek ilyesmiknek nem nagyon kell hinni :D
Attól függ mire érted a legokosabbat, minden állat abban a legjobb, amire "teremtve" lett...
Pl. a németjuhászom hamar tanulja a házőrzéshez szükséges dolgokat és a fegyelmi "képzéseket", a bobtailom pedig mentette már meg az elszabadult 2 éves húgom életét azzal, hogy megállította a kocsi előtt (tudniillik gyorsabban szalad nálunk :))
Első vagyok.
Valóban nem mérhető, de ha egyszer a kinológusok és kutyaszakértők szerint a border a legokosabb, akkor miért vonod kétségbe?
Ilyen alapon a magyar vizsla a legokosabb, mert nekem ezzel a fajtával vannak a legjobb tapasztalataim. Nehogy már te döntsd el, hogy melyik fajta a legokosabb.
Kedves kérdező!
Ne hallgass rá! Hogy kétségbe ne lehessen vonni szavaimat, itt egy cikk. Olvasgasd nyugodtan, de csak ha érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!