Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legokosabb kutyafajta...

Melyik a legokosabb kutyafajta? Esetleg a legokosabb állat?

Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 22:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%

A kutatók szerint a legokosabb fajta a border collie, de ez a megjegyzett szavak és az ítélőképessége alapján lett eldöntve.

A legokosabb állat pedig a csimpánz, eszközöket használ és ember módjára gondolkodik.

2011. febr. 19. 22:10
 2/13 IGCM ***** válasza:

Egy sima teszt alapján jött ki elsőnek a BC XD

ÉS nem ők a legokosabbak hanem a juhászkutyák/terrierek

Úgy mint fajta nem mérhető...

A tesztben ráadásúl rahednyi fajta nem vett részt.....de azért köszöni a sok szét tenyésztett border,hogy ennek a kis atrakciónak hála divat kutya lett és orba-szájba szaporítják :D

2011. febr. 19. 22:16
 3/13 anonim ***** válasza:

Én pl. azt hallottam hogy a tacskóval kell legjobban vigyázni, mert gyorsan kiismeri a körülötte lévő embereket, és hamar megtanulja hogy lehet kijátszani őket...

Szóval ezeknek a felméréseknek, teszteknek ilyesmiknek nem nagyon kell hinni :D

Attól függ mire érted a legokosabbat, minden állat abban a legjobb, amire "teremtve" lett...

Pl. a németjuhászom hamar tanulja a házőrzéshez szükséges dolgokat és a fegyelmi "képzéseket", a bobtailom pedig mentette már meg az elszabadult 2 éves húgom életét azzal, hogy megállította a kocsi előtt (tudniillik gyorsabban szalad nálunk :))

2011. febr. 19. 22:20
 4/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Valóban nem mérhető, de ha egyszer a kinológusok és kutyaszakértők szerint a border a legokosabb, akkor miért vonod kétségbe?

Ilyen alapon a magyar vizsla a legokosabb, mert nekem ezzel a fajtával vannak a legjobb tapasztalataim. Nehogy már te döntsd el, hogy melyik fajta a legokosabb.

Kedves kérdező!

Ne hallgass rá! Hogy kétségbe ne lehessen vonni szavaimat, itt egy cikk. Olvasgasd nyugodtan, de csak ha érdekel!

[link]

2011. febr. 19. 22:22
 5/13 Plaga ***** válasza:
A legokosabb állat személyi száma kettessel kezdődik
2011. febr. 19. 22:23
 6/13 anonim válasza:
legokosabb kutya az uszkár. éegokosabb állat az ember.
2011. febr. 19. 22:25
 7/13 anonim ***** válasza:
Az uszkár a 2. legokosabb!
2011. febr. 19. 22:43
 8/13 anonim ***** válasza:
Így van ahogy már előttem is leírták, a legokosabb állat az ember. Az eddig még nekem is újdonság, hogy ezen belül a legokosabb az amelyiknek a személyi száma kettessel kezdődik, de én elhiszem. :)
2011. febr. 19. 22:59
 9/13 Ninna ♥ ***** válasza:
Én is úgy tudom, felmérések alapján, a border collie-k a legintelligensebbek, de szerintem ez csöppet sem így van. Ugyan nagyon okosak, nekem is van borderem, rengeteget tudnak tanulni, a tudást úgy szívják a fejükbe, mint a szivacs. :) De több nagyon okos fajta is van, pl. a terrierek is nagyon könnyen tanulnak, csak nekik azért keményebb kezű gazdi kell. De ott vannak pl. a retrieverek is, nagyon könnyen tanulnak, könnyen felfogják a dolgokat. Egy border is csak akkor a legokosabb, ha a gazdi is megtesz ennek érdekében mindent. Napi 4-5 óra mozgatás, rengeteg tanulás, játék, jó kaja.. és akkor már ki lehet belőlük hozni a maximumot, de egyébként ugyanolyan "hülye" (hangsúlyozom, nincs olyan hogy hülye kutya) lehet egy border is, mint egy másik kutya, ha nincs rendesen lemozgatva minden nap, és stb.. Ez körülményektől is függ, én úgy gondolom.
2011. febr. 20. 09:17
 10/13 anonim ***** válasza:
09 17.a legokosabb állat a border collie
2011. febr. 20. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!