Mennyibe kerül a kutyapiszok az utcán?
Én ezt találtam hirtelen. Ezek szerint helyi rendeletek szabályozzák:
"Tízezer forintra is megbüntethetik a tavaly novemberben hozott helyi rendelet alapján Józsefváros közterület-felügyelői azokat a kutyasétáltatókat, akik nem tartják be a kutyasétáltatás szabályait, azaz például nincs náluk igazoltatáskor "piszokzacskó". A bírság kifizetését megtagadók ellen szabálysértési eljárást indítanak, ez viszont már harmincezer forintot is jelenthet.
A december 31-ig tartó türelmi időszak után idén nincs pardon. Naponta egy-két feljelentés érkezik a renitens gazdák ellen, és öt-hat szóbeli figyelmeztetést is kiosztanak a járőrök, tudtuk meg a nyolcadik kerületi közterület-felügyelettől. Tartottak már nagy razziát is a rendőrséggel és az állategészségügyiekkel közösen, erre a jövőben is rendszeresen számíthatnak a kutyasétáltatók. A kutyásokat ilyenkor felszólítják a póráz, illetve a szájkosár használatára (kutyamérettől függő szigorúsággal), illetve legalább zacskó kell legyen az eb gazdájánál, aki szigorú szankcióként még arra is számíthat, hogy az állategészségügyi hatóság elszállíttatja a kutyát az Illatos úti ebtelepre."
Tipikus magyar hozzáállás... Az utca is azért szemetes, mert az önkormányzat nem fizet elég takarítót, nem azért mert az ostobája eldobálja a szemetet. Itt mindenki mindenre felülről várja a megoldást, de tenni nem tesz érte egyáltalán semmit.
Annyival jobb, hogy a vadászkutyák nem tudnak belefetrengeni ha nincs ott, a bokor mélyéről labdát elővarázsoló gazdiknak nem lesz szaros a cipője, és aki szeretne nyugdot lélekkel leülhet piknikezni a fűbe, a gyerekek meg pofára eshetnek anélkül, hogy szarosak lennének.
"Amúgy vettem kutya kaki zacskót de még nem használtam:D"
"...vagy becsomagolva dobjam abba a kukába amibe nem lenne szabad"
Igazán büszke lehetsz magadra. Egyébként melyik kukába nem szabad a kutyaszart beledobni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!