Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerdán szült a kutyusom....

Szerdán szült a kutyusom. Palotapincsi-tacskó keverék. Nem akar enni, és hányt is pénteken, meg közben hasmenése is volt. Mi lehet a baj? Vagy ez normális szülés után?

Figyelt kérdés
Tegnap sem hányt már, de nem akar enni és inni sem. Gondolom mire "letakarította" a kutyusokat eléggé elronthatta a gyomrát, illetve a szülés másnapján rengeteget evett, ivott. Lehet, hogy besokallt? Légyszi írjatok! Hívjak hozzá orvost, vagy rendbe jön magától? A kicsik szopnak, szépen fejlődnek.
2009. máj. 10. 11:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
96%
Az egyáltalán nem normális, ha még mindig nem eszik a kutyus, mindenképpen vigyétek el állatorvoshoz. Remélem sikerül a kicsiknek megfelelő gazdát találni! Szerintem miután elvitték a kutyusokat érdemes lenne ivartalanítani a szukát. Ivartalanítással megszűnik a tüzelés és rengeteg betegséget lehet megelőzni vele.
2009. máj. 10. 16:27
 22/30 anonim ***** válasza:
65%

Komolyan mondom, hogy felháborító, hogy emberek mennyire felelőtlenek. Meddig óhajtasz várni, mielőtt kihívod az orvost? Gondolom vemhesség alatt se látta állatorvos egyszer sem ...

A kutya nem lesz beteg meg letisztítja a kölykeit .. hogy juthat ilyen az eszedbe???

Felelőtlen, ostoba és állatkínzó vagy.

2009. máj. 10. 17:03
 23/30 A kérdező kommentje:
Annyi hülyeséget hozzátesztek ehhez a dologhoz, menhelyre kerülnek, meg hírdetem neten a kutyusokat! Elképesztő! Üldözési mániátok van? Megmondtam, hogy lesz helyük és ismerem a leendő gazdikat. Akit érdekel:Voltunk orvosnál, megnézte, kapott szurit, nagyon megviselte a szülés. Már szépen evett. Egyébként szülés előtt az orvos azt mondta,hogy nem kell orvosi felügyelet a szülésnél, saját maguk elrendezik... A szülés másnapján evett, nem volt vele semmi gond! Belefáradtam a sok szitkozódásba, meg abba, hogy nem is tudod milyen körülmények között van a kutya, aztán ah nem is érdekel... Én tudom, hogy mi a helyzet, hogy bánok vele. Igazából nem is akartam már kommentálni ezt a sokféle hozzászólást, csak akiket érdekelt, hogy mi van vele, tudatni, hogy jól van.
2009. máj. 10. 20:09
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Szia! Én vagyok a 13:31-es válaszoló!

Csak megkérdeztem , mert azt hittem te vagy ! Ez nem bün .

Én örülök hogy jó van a kutyus és a picik is , de látod megviselte a szülés .

Remélem több alom nem lesz , de a picik jó helyre kerülnek!

Jó babázást !

2009. máj. 11. 08:29
 25/30 anonim ***** válasza:
88%

Jó, hogy látta őket állatorvos, akkor most már minden rendben lesz. Én is azon a véleményen vagyok, hogy vidd ivartalanítani majd a mamát és lehetőleg kérd a kicsik ivartalanítását is idővel, ahogy lehet. Keresd az ivartalanítási akciókat.

Kicsit szeretnék viszont reagálni az előzményekre is. A sok dühös válaszoló nagy valószínűséggel menhelyi önkéntes lehet, mint én is. Mi azért vagyunk kétségbe esve, ha ilyen véletlen almokról lesz tudomásunk, mert tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy mennyire kevés ember tud pillanatnyilag kutyát örökbefogadni. Nagyon meg kell küzdenünk érte, hogy a több száz kutyából (akik nem fiatalok, betegek, sérültek, rosszul szocializáltak, 3 lábuk van, süketek és vakok) akár csak egy is jó gazdihoz kerülhessen. Kilátástalannak érezzük a helyzetet, hogy mindegyiküknek szerető otthont találjunk. Viszont minden héten belenézünk a szemükbe és megígérjük nekik, hogy megpróbálunk segíteni. Ezért küzdünk este munka után és hétvégente is. Szeretnénk, ha kevesebb kutya lenne, aki bajba kerül. És szeretnénk megelőzni a tragédiákat is.A véletlen almok kiskutyái szerető gazdikra találhatnak, de ezzel el is veszik a lehetőséget a menhelyen hosszú ideje élő kutyáktól. Nagyon szomorú dolog minden héten látni az ott élő idős kutyákat, akik senkinek nem kellenek és még szomorúbb látni, hogy ott kell meghalniuk gazdi nélkül. Ez az oka annak hogy páran indulatosan fejezik ki a véleményüket.

2009. máj. 11. 12:54
 26/30 anonim ***** válasza:
21%
Gyakorikérdések.hu-nem azért ez a neve, mert itt mindent meglehet kérdezni?
2009. máj. 11. 16:25
 27/30 anonim ***** válasza:
83%

és ki mondta hogy nem lehet bármit megkérdetni? Senki!

Csak tudod az a felháborító, hogy mindenki ész nélkül pároztatja a kutyáját, utána jön az a duma, "hogy már van gazdájuk, ismerem őket" vagy "mindenkinek lesz gazdája" ja és a kedvencem hogy "megtarunk belőle egyet vagy megtatjuk az almot"

ja igen egy idejig biztos...

utána meg mikor eljött az ellés ideje, ideülnek a net elé és kérdezősködnek! olyan alap dolgokról, amit még a fedeztetés előtt kellett volna áttanulmányozni.

miért nem lehet a tenyésztőkre bízni a "kutyagyártást" könyörgöm?

nem is lenne ennyi menhelyi kutya!

amúgymeg, nem az a lusta ember aki ivartalanítja a kutyáját, hanem az akinek szül a kutyája és csak ideül a gép elé, ahelyett hogy azonnal az állatorvos jutna eszébe!

komolyan ez az oldal kezd veszélyessé válni

2009. máj. 11. 16:46
 28/30 anonim ***** válasza:
Rohadtul nem értem, miért kell így lehordani a kérdezőt azért, mert nem ivartalanítja a kutyáját. Valaki elmagyarázhatná, hogy ezzel mi rosszat tett.
2010. máj. 25. 08:40
 29/30 anonim ***** válasza:
51%
én nem értem azokat akik lehordtak téged....a válaszaitokból az jött le, hogy ti rohadtul nem akarjátok azt, hogy újabb kutyák szülessenek...tehát azt akarjátok, hogy kihaljanak vagy mi??? és még a kérdező az állatkínzó?? és ti mik vagytok?? beleszóltok más dolgaiba közben ahhoz semmi közötök nincs. és igen sok a kóbor kutya sajnos(de azok is gazdára találhatnak mint a mi kutyánk is ránktalált), de nekünk is van keverék kutyánk aki képzeljétek szült és nem dobták ki egyetlen egy kutyáját se és már 4 éve velünk van és egy remek kutya. tudjátok valakinek nincs több százezer forintja egy yorkiért vagy egy csivaváért. Szerintem egy keverék kutyával semmi gond nincs és sajnálom, hogy ennyire lehordtak téged igazán nem érdemelted meg.
2010. júl. 6. 20:29
 30/30 anonim ***** válasza:
Nem fognak kihalni a kutyák. Egymillió kóbor kutya van, akik folyamatosan szaporodnak. Körülbelül 20-30 ezer kutya van menhelyeken, akik már ugyan nem szaporodnak, de nekik sem kerül mind gazdi. Én hetente látom, ahogy az idős kutyák meghalnak a menhelyen gazdi nélkül Ez nagyon szomorú. És az is, hogy a sintértelepeken hetente altatják a fiatal, idős, beteg és egészséges kutyákat. Szóval felelősebben kéne gondolkodni az ő érdekükben és a saját állatok érdekében is. Szembe kell nézni előbb-utóbb a valósággal és máshogy gondolkodni. Az állatszerető embereknek minden állatot kéne szeretniük, nemcsak a sajátot. Akkor talán változna valami a mostani reménytelen helyzetben.
2010. júl. 7. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!