Szerdán szült a kutyusom. Palotapincsi-tacskó keverék. Nem akar enni, és hányt is pénteken, meg közben hasmenése is volt. Mi lehet a baj? Vagy ez normális szülés után?
Komolyan mondom, hogy felháborító, hogy emberek mennyire felelőtlenek. Meddig óhajtasz várni, mielőtt kihívod az orvost? Gondolom vemhesség alatt se látta állatorvos egyszer sem ...
A kutya nem lesz beteg meg letisztítja a kölykeit .. hogy juthat ilyen az eszedbe???
Felelőtlen, ostoba és állatkínzó vagy.
Szia! Én vagyok a 13:31-es válaszoló!
Csak megkérdeztem , mert azt hittem te vagy ! Ez nem bün .
Én örülök hogy jó van a kutyus és a picik is , de látod megviselte a szülés .
Remélem több alom nem lesz , de a picik jó helyre kerülnek!
Jó babázást !
Jó, hogy látta őket állatorvos, akkor most már minden rendben lesz. Én is azon a véleményen vagyok, hogy vidd ivartalanítani majd a mamát és lehetőleg kérd a kicsik ivartalanítását is idővel, ahogy lehet. Keresd az ivartalanítási akciókat.
Kicsit szeretnék viszont reagálni az előzményekre is. A sok dühös válaszoló nagy valószínűséggel menhelyi önkéntes lehet, mint én is. Mi azért vagyunk kétségbe esve, ha ilyen véletlen almokról lesz tudomásunk, mert tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy mennyire kevés ember tud pillanatnyilag kutyát örökbefogadni. Nagyon meg kell küzdenünk érte, hogy a több száz kutyából (akik nem fiatalok, betegek, sérültek, rosszul szocializáltak, 3 lábuk van, süketek és vakok) akár csak egy is jó gazdihoz kerülhessen. Kilátástalannak érezzük a helyzetet, hogy mindegyiküknek szerető otthont találjunk. Viszont minden héten belenézünk a szemükbe és megígérjük nekik, hogy megpróbálunk segíteni. Ezért küzdünk este munka után és hétvégente is. Szeretnénk, ha kevesebb kutya lenne, aki bajba kerül. És szeretnénk megelőzni a tragédiákat is.A véletlen almok kiskutyái szerető gazdikra találhatnak, de ezzel el is veszik a lehetőséget a menhelyen hosszú ideje élő kutyáktól. Nagyon szomorú dolog minden héten látni az ott élő idős kutyákat, akik senkinek nem kellenek és még szomorúbb látni, hogy ott kell meghalniuk gazdi nélkül. Ez az oka annak hogy páran indulatosan fejezik ki a véleményüket.
és ki mondta hogy nem lehet bármit megkérdetni? Senki!
Csak tudod az a felháborító, hogy mindenki ész nélkül pároztatja a kutyáját, utána jön az a duma, "hogy már van gazdájuk, ismerem őket" vagy "mindenkinek lesz gazdája" ja és a kedvencem hogy "megtarunk belőle egyet vagy megtatjuk az almot"
ja igen egy idejig biztos...
utána meg mikor eljött az ellés ideje, ideülnek a net elé és kérdezősködnek! olyan alap dolgokról, amit még a fedeztetés előtt kellett volna áttanulmányozni.
miért nem lehet a tenyésztőkre bízni a "kutyagyártást" könyörgöm?
nem is lenne ennyi menhelyi kutya!
amúgymeg, nem az a lusta ember aki ivartalanítja a kutyáját, hanem az akinek szül a kutyája és csak ideül a gép elé, ahelyett hogy azonnal az állatorvos jutna eszébe!
komolyan ez az oldal kezd veszélyessé válni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!