Szerdán szült a kutyusom. Palotapincsi-tacskó keverék. Nem akar enni, és hányt is pénteken, meg közben hasmenése is volt. Mi lehet a baj? Vagy ez normális szülés után?
Azt hiszem, Te nem érted, hogy mit mondunk. Elviszik a kölyköket, hiszem minden kiskutyának sikerül gazdit találni. Később jönnek a gondok. Eszik, pisil-kakil, nem szobatiszta, foglalkozni kéne vele, ás, szétszedi a kertet, ugat, nem ugat. Ezután adják menhelyre, verik láncra, dobják ki, vagy ütik agyon őket. Lehet, hogy most talán jó gazdijuk lesz, de egy kutya 10-15 évig él. Nagyon kevés kutya éli le egész életét annál a gazdánál, akihez először került. A kutyusod kölykei gondolom szaporodhatnak tovább ész nélkül, így hatványozódik a gazdikereső kutyák száma, nő az esélye annak, hogy valamelyik picúr nem lesz túl szerencsés. És hogy ehhez neked mi közöd? A te kutyád utódairól lesz szó.
Remélem mostmár kielégítő választ adtunk a kérdésedre (ÁLLATORVOS!) és sikerült plusz információkhoz is juttatnunk.
Hagyjátok már abba! Aki ilyen okos, hogy csak oltogatni tud, az menjen el a menhelyre és vigyen haza egy kutyát! Ami megtörtént az megtörtént, hiába rinyáltok!
Kérdezőnek:
Szerintem hívd ki az orvost, hogy megmnézze minden rendben van-e. Azért ne aggódj annyira, biztosan elrontotta a nyomrát a sok méhlepénnyel. De azért az orvos jobban ért hozzá, úgyhogy jobb félni mint megijedni. :)
Minek írtok választ, ha nem arra reagáltok amit a kérdező kérdezett! Nagyon bénák vagyok! A segíséget kért nem pedig szidást! Ha ő felelőtlen akkor ti mi vagytok? bunkó parasztok....
Kérdezőnek én is csak az orvost tudnám ajánlani!de gyorsan...majd írjon hogy mi lett a kutyussal.szorítok!
Véletlenül nem te hirdeted minden fele a neten hogy :
7 hét múlva elvihető, pekingi palotakutya és rövid szőrű tacskó keverék kutyusoknak keresem a szerető gazdáját, aki élete végéig szeretné őket!
Csak olyan helyre adom a kicsiket, ahol a kutyát, igazi társként tartják számon!
Az ebkék oltás árában elvihetőek!
(Nyugat-Dunántúl)
Csak gondolom megkérdem .
Ellés után nem árt egy ultrahang hogy nem e maradt kölyök a méhben . Ez nem természetes dolog ha a szukád még mindig nem eszik , és nem iszik.
Hívj azonnal állatorvost.
És gondolkodj el az ivartalanításon , ha te hírdeted a kutyusokat a neten (ezzel a szöveggel amit bemásoltam ) akkor nem fogod tudni hova kerülnek , mi lesz a sorsuk .
Igen , lett egy alom hiba volt , de többet ne legyen .
Itt mindenki erre szeretett volna figyelmeztetni!
Ezzel az egy alommal is ártasz , még ha nem is mérted fel a helyzetet.
Üdv!
Nekem egy 7 éves palotapincsi-tacskó keverékkutyim van, nagyon cuki, és foglalkozunk vele. Nem volt különösebben tanitva de teljesen szoba tiszta, a virágos kertbe se megy bele,csak figyelni kell a kutyára és rászólni, meg tanulja ő 1-2 hét alatt, legyen fajtiszta vagy keverék.
Ivartalanitás az mennyire emberséges amugy? inkább elkell különiteni addig amig tüzel a szuka, nem hagyni kóborolni, sokat törödni vele akár csak ugy mintha 1 ember lenne. Az ivartalanitás sztem csak az emberi lustaság eredménye... és butaság is. Persze aki nem hajlandó törödni az állataival annak ez a legjobb megoldás. Kedves kérdező, ha nem igértél el még minden kiskutyát, akkor légyszi vedd majd fel velem a kapcsolatot.
Nem hiszem hogy személyeskedni kéne, nem az a lényeg.
Felelős állattartás sztem az is ha nem sajnálsz 1-2 havonta 2 ezer forintot állatorvosra, hogy meg vizsgálja a kis kedvencedet és esetleg leápolja,vagy időben észrevegye ha vmi baj van, vagy segitsen megelőzni azt.
Elnézést a fogalom zavarom miatt, megjegyzem hogy Fajta Tiszta, sajnon sztem én mindenhol fajtisztát hallottam eddig, ezért jegyeztem igy meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!