Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerdán szült a kutyusom....

Szerdán szült a kutyusom. Palotapincsi-tacskó keverék. Nem akar enni, és hányt is pénteken, meg közben hasmenése is volt. Mi lehet a baj? Vagy ez normális szülés után?

Figyelt kérdés
Tegnap sem hányt már, de nem akar enni és inni sem. Gondolom mire "letakarította" a kutyusokat eléggé elronthatta a gyomrát, illetve a szülés másnapján rengeteget evett, ivott. Lehet, hogy besokallt? Légyszi írjatok! Hívjak hozzá orvost, vagy rendbe jön magától? A kicsik szopnak, szépen fejlődnek.
2009. máj. 10. 11:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
60%

Azt hiszem, Te nem érted, hogy mit mondunk. Elviszik a kölyköket, hiszem minden kiskutyának sikerül gazdit találni. Később jönnek a gondok. Eszik, pisil-kakil, nem szobatiszta, foglalkozni kéne vele, ás, szétszedi a kertet, ugat, nem ugat. Ezután adják menhelyre, verik láncra, dobják ki, vagy ütik agyon őket. Lehet, hogy most talán jó gazdijuk lesz, de egy kutya 10-15 évig él. Nagyon kevés kutya éli le egész életét annál a gazdánál, akihez először került. A kutyusod kölykei gondolom szaporodhatnak tovább ész nélkül, így hatványozódik a gazdikereső kutyák száma, nő az esélye annak, hogy valamelyik picúr nem lesz túl szerencsés. És hogy ehhez neked mi közöd? A te kutyád utódairól lesz szó.

Remélem mostmár kielégítő választ adtunk a kérdésedre (ÁLLATORVOS!) és sikerült plusz információkhoz is juttatnunk.

2009. máj. 10. 12:19
 12/30 anonim ***** válasza:
51%

Hagyjátok már abba! Aki ilyen okos, hogy csak oltogatni tud, az menjen el a menhelyre és vigyen haza egy kutyát! Ami megtörtént az megtörtént, hiába rinyáltok!

Kérdezőnek:

Szerintem hívd ki az orvost, hogy megmnézze minden rendben van-e. Azért ne aggódj annyira, biztosan elrontotta a nyomrát a sok méhlepénnyel. De azért az orvos jobban ért hozzá, úgyhogy jobb félni mint megijedni. :)

2009. máj. 10. 12:19
 13/30 anonim ***** válasza:
50%

Minek írtok választ, ha nem arra reagáltok amit a kérdező kérdezett! Nagyon bénák vagyok! A segíséget kért nem pedig szidást! Ha ő felelőtlen akkor ti mi vagytok? bunkó parasztok....

Kérdezőnek én is csak az orvost tudnám ajánlani!de gyorsan...majd írjon hogy mi lett a kutyussal.szorítok!

2009. máj. 10. 12:31
 14/30 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm szépen! Olyan emberekhez kerülnek, akiket ismerek, tehát aggodalomra semmi szükség! Gondolom, ha nem keverék kutyusokról lenne szó nem osztanátok az észt! Őket is lehet ám szeretni, sőt ha hiszed ha nem még tanítani is! Az anyjuk is szobatiszta, nem túrja szét az udvart stb. Legközelebb olyanokat oktassatok, aki azon sipákol, hogy születtek kutyusok, de nem tud velük mit kezdeni. Nem ez volt a probléma! Kööössszi!
2009. máj. 10. 12:37
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
igen nézesd meg a dokival a kutyusokat is és az anyjukat is ha nem eszik az anyakutya akkor legyengül és a kutyik is elpusztuôhatnak ha nem tudja őket szoptatni ha pedig a jövőben nem akarsz kutyikat akkor gondolkozz el az ivartalanításon
2009. máj. 10. 12:37
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül nem te hirdeted minden fele a neten hogy :

7 hét múlva elvihető, pekingi palotakutya és rövid szőrű tacskó keverék kutyusoknak keresem a szerető gazdáját, aki élete végéig szeretné őket!

Csak olyan helyre adom a kicsiket, ahol a kutyát, igazi társként tartják számon!

Az ebkék oltás árában elvihetőek!

(Nyugat-Dunántúl)

Csak gondolom megkérdem .

Ellés után nem árt egy ultrahang hogy nem e maradt kölyök a méhben . Ez nem természetes dolog ha a szukád még mindig nem eszik , és nem iszik.

Hívj azonnal állatorvost.

És gondolkodj el az ivartalanításon , ha te hírdeted a kutyusokat a neten (ezzel a szöveggel amit bemásoltam ) akkor nem fogod tudni hova kerülnek , mi lesz a sorsuk .

Igen , lett egy alom hiba volt , de többet ne legyen .

Itt mindenki erre szeretett volna figyelmeztetni!

Ezzel az egy alommal is ártasz , még ha nem is mérted fel a helyzetet.

2009. máj. 10. 13:13
 17/30 anonim válasza:
38%

Üdv!

Nekem egy 7 éves palotapincsi-tacskó keverékkutyim van, nagyon cuki, és foglalkozunk vele. Nem volt különösebben tanitva de teljesen szoba tiszta, a virágos kertbe se megy bele,csak figyelni kell a kutyára és rászólni, meg tanulja ő 1-2 hét alatt, legyen fajtiszta vagy keverék.

Ivartalanitás az mennyire emberséges amugy? inkább elkell különiteni addig amig tüzel a szuka, nem hagyni kóborolni, sokat törödni vele akár csak ugy mintha 1 ember lenne. Az ivartalanitás sztem csak az emberi lustaság eredménye... és butaság is. Persze aki nem hajlandó törödni az állataival annak ez a legjobb megoldás. Kedves kérdező, ha nem igértél el még minden kiskutyát, akkor légyszi vedd majd fel velem a kapcsolatot.

2009. máj. 10. 13:34
 18/30 anonim ***** válasza:
96%
Kedves utolsó, és mennyire emberséges hagyni hogy a szuka álvemhes legyen tüzelések után, idős korban petefészek daganata, gennyes méhgyulladása és emlőrákja legyen? Ez emberséges? Ezeket ivartalanítással mind el lehetne kerülni. Gondolkozz már el. Felelős állattartás...
2009. máj. 10. 13:38
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy faj = kutya, fajta = labrador, husky, németjuhász stb. Szóval FAJTAtiszta, tanuljuk már meg könyörgöm!!! Minden kutya fajtiszta ha nem keveredett farkassal.
2009. máj. 10. 13:40
 20/30 anonim válasza:
60%

Nem hiszem hogy személyeskedni kéne, nem az a lényeg.

Felelős állattartás sztem az is ha nem sajnálsz 1-2 havonta 2 ezer forintot állatorvosra, hogy meg vizsgálja a kis kedvencedet és esetleg leápolja,vagy időben észrevegye ha vmi baj van, vagy segitsen megelőzni azt.

Elnézést a fogalom zavarom miatt, megjegyzem hogy Fajta Tiszta, sajnon sztem én mindenhol fajtisztát hallottam eddig, ezért jegyeztem igy meg.

2009. máj. 10. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!