Egy vizsla mennyire családbarát?
Szeretnénk egy vizsla kutyust (szukát).
Nagyon szeretném, ha családbarát lenne (még nincsenek gyerekeink, de 2-5 éven belül lesznek) de mellette őrizné is a házat.
Ez a fajta jó házőrző? Mennyire családbarát? (olvasgattam már róla neten, de személyes tapasztalatokat várok) Kutyaiskolába is szeretnék vele járni.. :)
*sokat futott
sokat fütött helyett, elírtam.
Amennyire csak kutya családbarát lehet. A vizsla imádja az embereket, túláradó szeretettel.
Biztos megugatja azt, aki közelít a kerítéshez, ha amúgy tőletek elég szeretetet és törődést kap, de vérmes hűzőrző sosem lesz. A kutyaiskola pedig pont neki való elfoglaltság, könnyen tanul, és szeret dolgozni :)
házőrzésre nem jó
elég élénk vérmérsékletű, szal nem biztos hogy jó kisgyerekek mellé
Ha jó idegzetű kutyát választasz (nem hiperaktív, idegbajos vérvonalból) akkor szerintem simán ellesz a gyerekekkel, főleg, ha addigra lehiggadnak kicsit a kamaszkori hülyeségei. :) Az én beagle-mnél ez 3 évig tartott, 3 éves korában feküdt le először nappal, addig folyamatosan rótta a kertet és döglött gilisztákat keresett a drága. Amikor elfeküdt, azt hittük először, elpusztult, olyan szokatlan látvány volt... :)
Őrzést ne várj tőle, nem arra van kitalálva. Max ugat, esetleg kutyaiskolában ráfog a csibészkarra, de az nem mondható éles helyzetnek.
:) Persze, nem arra gondoltam a házőrzés alatt, hogy egy vadállat váljon belőle! Már annyi bőven elég lehhe, ha ugatna!! Arra felfigyelnénk akár mi is, de a szomszédok is..
Tenyésztőtől vásárolnánk (nem szaporítótól).. Nem tudjátok, hogy mennyibe kerül egy ilyen viszla kutyus?
Ti mennyiért vettétek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!