Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kan kutyust ivartalanít...

Ha egy kan kutyust ivartalaníttatok, akkor megszűnnek a tipikus kan próblémák?

Figyelt kérdés

Úgy értem, mint a szökdösés, a más kutyákkal való agresszivitás, lakásban való jelölés.

Az egyéb előnyeivel tisztában vagyok, csak ezekre lennék kíváncsi:)

2009. máj. 9. 08:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én pont ezek a problémák miatt ivartalanítattam most már 2-éve az akkor 2éves uszkáromat.Azóta nincs vele semmi gond!:)
2009. máj. 9. 09:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Jajj de jó, hálás köszönet!:) Fiú kutyám lesz, pedig eddig lányra számíttottam, és hirtelen megijedtem ezektől a gondoktól. A lánynál is tervezve lett volna az ivartalanítás, de a fiúkról nem tudok túl sokat. De akkor megnyugodtam, köszönöm!!
2009. máj. 9. 09:10
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Az időpont nem mindegy, illetve hogy mennyire rögzültek már a dolgok. De ha még csak pici, akkor ezzel nincs gond :o) Ha a leírtakat teljesen ki akarod kerülni, akkor mindenképpen ivarérés előtt ivartalaníttasd - 4-6 hónapos korában.

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:

[link]

Az én kanom nagyjából ivarérés környékén lett ivartalanítva. De se a tüzelő szukák nem érdeklik igazán, és más kanokkal sem balhézik. Csak ajánlani tudom :o)

2009. máj. 9. 09:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, mindjárt áttanulmányozom! És a te kutyád sem jelöl a lakásban? Mert legjobban ettől tartok.
2009. máj. 9. 09:48
 5/12 anonim ***** válasza:
31%
Az én kutyám is nagyon "férfi", sőt amolyan alfa hím, ebből kifolyólag elég sok problémám van vele, főleg amikor tüzelnek a lányok. De nem ivartalaníttatom. Egyrészt, mert az általam ismert ivartalanított kutyákban is megmaradt az ösztön, sőt olyat is láttam, hogy képes maradt az aktusra, csak éppen nem nemzőképes. Másrészt ezt amolyan természet ellenesnek tartom. A természet úgy alkotta meg, hogy férfi legyen. Azt gondolom, ha valakinek ez nagy problémát jelent, akkor válasszon lány kutyát.
2009. máj. 9. 10:17
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Nekem eddig a lakásban annó élt egy ivaros spani, utánna egy ivaros belga, egyik sem jelölt. A mostani kutyám ivartalanítva van, ő már kertben él, viszont így a tüzelési időszak nem viseli meg annyira. Elöbb kellet volna ivartalaníttatnom, mert domináns, éd szökős maradt... talán ha fél éves kora elött megcsináltattam volna, most sokkal boldogabbak lennénk. Annyit változott a jelleme, hogy kedvesebb lett az emberekkel.
2009. máj. 9. 10:24
 7/12 A kérdező kommentje:

Én meg azt tartom természetellenesenek, hogy hajtja az ösztöne, de nem engedhet/engedtehetek neki. Szerintem ez nagyobb szenvedés az állatnak, mintha egyszer túlesik egy beavatkozáson, elfelejti és kész. Egyébként, ha lány kutyám lett volna, őt is ivartalanítattattam volna.

Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!:)

2009. máj. 9. 10:31
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

a kutya háziasítási is természetellnes ennyi erővel..

az állatoknál ez csak ösztön,nem élvezik..

én ivartalanítás párti vagyok.

2009. máj. 9. 10:46
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Inkább vidd el kutyaiskolába és neveld meg... Csak azt ugye nehezebb, mint ivartalanítani... Majd ha megnevelted, utána ivartalanítsd, és azért, hogy ne legyenek kiskutyák, ne azért, hogy megoldja amit te nem tudtál...
2009. máj. 9. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

kedves utolsó...

Senki nem gondolja úgy, hogy nevelés helyett jó az ivartalanítás.

Kérdezőnek:

9.24 vagyok. Egyáltalán nem jelöl lakásban.

10.17-nek: megsúgom, aktusra minden ivartalanított kan képes marad ;o) csak, ahogy azt írtad, nem nemzőképes -> tehát nem lesznek kiskutyák.

Természetellenesség vs. természetesség.

Nézzük mi volt az eredeti felállás egy falkában - ahogy a kutyák ill. azelőtt az őseik a farkasok éltek ill. élnek ma is. Egy falkában CSAKIS az alfa hím és az alfa nőstény párosodhatott. Az ő személyük nem cserélődött túl gyakran. Így a falka tagjainak túlnyomó része SOHA nem párosodott.

És most nézzük mi történt amikor a kutyát háziasította az ember; közelebbről nem arra a korszakra gondolok, amikor kutyafalkák verődtek az emberi falvakhoz, táborokhoz, hanem amikor az ember mint társat vette magához a saját házába. A kutyák fajtájukon belül akkor és azzal kezdtek el párosodni akivel épp lehetőségük volt - felborult az ősi falkaösztön -> természetellenes szituációba kerültek.

Ezek után miről beszélünk?

2009. máj. 9. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!