Ha egy kan kutyust ivartalaníttatok, akkor megszűnnek a tipikus kan próblémák?
Úgy értem, mint a szökdösés, a más kutyákkal való agresszivitás, lakásban való jelölés.
Az egyéb előnyeivel tisztában vagyok, csak ezekre lennék kíváncsi:)
Az időpont nem mindegy, illetve hogy mennyire rögzültek már a dolgok. De ha még csak pici, akkor ezzel nincs gond :o) Ha a leírtakat teljesen ki akarod kerülni, akkor mindenképpen ivarérés előtt ivartalaníttasd - 4-6 hónapos korában.
Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
Az én kanom nagyjából ivarérés környékén lett ivartalanítva. De se a tüzelő szukák nem érdeklik igazán, és más kanokkal sem balhézik. Csak ajánlani tudom :o)
Én meg azt tartom természetellenesenek, hogy hajtja az ösztöne, de nem engedhet/engedtehetek neki. Szerintem ez nagyobb szenvedés az állatnak, mintha egyszer túlesik egy beavatkozáson, elfelejti és kész. Egyébként, ha lány kutyám lett volna, őt is ivartalanítattattam volna.
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!:)
a kutya háziasítási is természetellnes ennyi erővel..
az állatoknál ez csak ösztön,nem élvezik..
én ivartalanítás párti vagyok.
kedves utolsó...
Senki nem gondolja úgy, hogy nevelés helyett jó az ivartalanítás.
Kérdezőnek:
9.24 vagyok. Egyáltalán nem jelöl lakásban.
10.17-nek: megsúgom, aktusra minden ivartalanított kan képes marad ;o) csak, ahogy azt írtad, nem nemzőképes -> tehát nem lesznek kiskutyák.
Természetellenesség vs. természetesség.
Nézzük mi volt az eredeti felállás egy falkában - ahogy a kutyák ill. azelőtt az őseik a farkasok éltek ill. élnek ma is. Egy falkában CSAKIS az alfa hím és az alfa nőstény párosodhatott. Az ő személyük nem cserélődött túl gyakran. Így a falka tagjainak túlnyomó része SOHA nem párosodott.
És most nézzük mi történt amikor a kutyát háziasította az ember; közelebbről nem arra a korszakra gondolok, amikor kutyafalkák verődtek az emberi falvakhoz, táborokhoz, hanem amikor az ember mint társat vette magához a saját házába. A kutyák fajtájukon belül akkor és azzal kezdtek el párosodni akivel épp lehetőségük volt - felborult az ősi falkaösztön -> természetellenes szituációba kerültek.
Ezek után miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!