Mi az az inkontinencia?
Ivartalaníttattuk a kölyök menhelyi kutyánkat(szuka) 6 hónapos volt akkor. előtte szinte mindent elolvastam a neten,de ezt nem írta semmi hogy mi az az inkontinencia
elmondanátok?
csak annyit hogy minden ivartalanított kutyánál előfordul vagy csak néhánynál?
Az én kutyámnál nem fordult elő soha még
Ivartalanításkor az esetek 90%-ban eltávolítják a méhet, és a petefészket. Az viszonylag ritka, hogy csak a petefészkeket veszik ki, és a méhét bent hagyják. Bár akkor is lecsökken a gennyes méhgyulladás esélye, de az ördög nem alszik, a méhe akkor is bent van...
Off: sajnos az én kutyámnak csak a petefészkeit vették ki, ugyanis altatás közben felborult a keringése, és nem volt idő, hogy a méhét is kivegyék. Azóta sem tudjuk, mi okozta, kivizsgáltattam, de minden rendben. Gyanítom túlaltatták...
Szóval inkontinencia azoknál a kutyáknál szokott előfordulni, akiknek a méhét is kiveszik. De ne aggódj, nem túl gyakori probléma, és csak idősebb korban jelentkezik.
Egy ismerősöm kutyájánál az utóbbi hetekben előfordult hogy éjszakánként bepisilt (ő is ivartalanítva van, a méhét is kivették)
Aztán a dolgot úgy oldották meg, hogy este levitték pisilni, és elvették előle a vizet, mert éjszaka is szokott inni. Ha jól tudom cukros, azért iszik sűrűbben. De egy 13 éves kutyának ez legyen a legnagyobb baja, hogy néha bepisil. A gazdik csak mosolyognak rajta, hogy a kutya szervezete is képes úgy működni, mint a nőknek idősebb korban:)
Ne aggódj!
köszönöm a válaszokat!
Utólsó! sajnálom a kutyádat!
Az én kutyámnak kivették a méhét ás a petefészkét is
A sors furcsa fintora, hogy ma voltam az ismerősömnél, akinek a 13 éves kutyája van. Múlt héten kiderült, hogy egy teniszlabda méretű daganat van a májban. Egy 7 kilós kutyában egy ekkora daganat:(
Szóval a bepisilés is amiatt volt, ugyanis nyomja a hólyagját.
Műteni már nem lehet, olyan helyen van, ahonnan nem lehet kivenni. Azt mondják egy időzített bomba. Lehet, hogy holnap szétmegy a mája, lehet, hogy még elél néhány évig.
Bocsánat az offért, ezzel csak azt akartam mondani, hogy az egyetlen inkontinenciásnak hitt kutya sem amiatt pisilt be, mert ivartalaníttatták.
Nem a bepisilés, hanem ezek a betegségek az igazi problémák:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!