Az amerikaiaknál hogy terjedt el az, hogy a kutyát a lakásban tartják?
vannak kutyák akiknek az a dolguk, hogy őrizzék az állatokat, a termést , a portát,stb( és ez volt a dolguk 1-2 000 évig !!)na ,ők most kevesen vannak, hiszen a kutya mára társsá vált, hobbivá, sok helyen sajnos gyerekpótlékká !
de a mai munkakutyák legtöbbje, a házban él ( kivétel az állattartásban alkalmazottakat ), az udvaron ,láncon tartott kutya nem munkakutya !! csak egy állat láncon !!!
munkakutya : rendőrség-határörség-katasztrófavédelem kutyái kennelben, de sok esetben a vezető lakásában élnek, de ne feledjük ,ezek a kutyák dolgoznak !
a segítő és terápiás kutyák gyakorlatilag a lakásban élnek !! hiszen a munkájukat a szocializációjuk miatt képesek elvégezni !
családi kutya ? nem azért családi mert a családtól távol egy kis kennelben, esetleg egy ólhoz kötve éli le életét !!azért családi kutya ,mert a családdal együtt él !
napközben esetleg a kertben ( jobb esetben ), de legalább éjszaka a házban ( persze nem a hálóban, és legfőképpen nem a gazdi ágyában !) ölebek sem !
de bármely kutya remekül megvan egy kis lakásban is, feltéve ,hogy eleget mozgatják !!az hogy, mi az elég a fajta ismerete ,és a kutya vérmérséklete dönti el !
a kutyával együtt érkező vendég , JÓ VENDÉG !! ez alapszabály a vendéglátásban !
szállodában érve ,először a kutyának adnak vizet, és azok után kérdezik meg a vendéget!! márpedig a vendéglátósok tudják ( lsd : balatoni éttermek , majd mindegyikébe bemehetsz kutyával !)
Nem csak itató, de az autópályák melletti éttermekben még kaja is van kitéve a kutyáknak. Nálunk kb. 10 percig lenne ott, mert utána már az aluljáróban árulnák.
Egyébként itthon is sok helyre be lehet menni kutyával. Nem a plázákban, mert ott a biztonsági őrök kizavarnak, de Pesten a belvárosban sok helyen voltam már kutyával.
A legjobb élményem volt, mikor a Művész cukrászdában leültem a teraszra és kértem, hogy hozzanak a kutyámnak is egy gombóc fagyit. Nem ám valami műanyag vacakban, hanem rendes porcelán csészében kapta. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!