Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 hetes kiskutyáknak csak tápot?

6 hetes kiskutyáknak csak tápot?

Figyelt kérdés
6 hetesek lesznek csütörtökön a kiskutyáink. Vízbe áztatott Royal Startert kapnak. Az anyukának nincs már teje sajnos, vagy csak nagyon minimális, napi 3-4X még odarakjuk hozzá a kiskutyákat, de 2perc után már mozgolódnak, eljönnek onnan, mert annyi idő alatt kiszívják azt a picike tejet. Adhatunk a táp mellé nagy fehérjetartalmú husikat? Gondolok itt a csirkemellre, csirkeszívre, stb?
2011. nov. 8. 10:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok sok segítséget. Az ára nem befolyásol, mivel úgy gondoltuk, akkor vállalunk almot, ha megvan hozzá az anyagi hátterünk, hogy megfelelően tudjuk gondozni a kiskutyákat. Tisztában voltunk mindennek az árával. :)

Ugye ez volt az első alom, és 11 kiskutya született. Az egyik szintén MEOE-s tenyésztő azt mondta, hogy ő csak 5-6 picit szokott meghagyni, mert ez a nagy alomszám nem jó. Én nem tudtam ilyet tenni velük, ugyhogy inkább etettem 2 óránként, így most mindegyik baba megvan, egészségesen:)

Hiba volt szerintetek, hogy vállaltuk mind a 11-et?

2011. nov. 8. 13:14
 12/14 anonim ***** válasza:

ha tudod őket nevelni akkor nemhiba meghagyni az egész almot. Nálam is volt már 10 kiskutya és semmi baja nem volt se a szukáknak se a kicsiknek.

Én közepes testű kölyköket Joserán szoktam nevelni (az alacsony fehérje/zsír arány miatt) és mi rizst szoktunk keverni a táphoz, plusz fehérjét felesleges adni kölyköknek, elég lesz a táp.

2011. nov. 8. 13:27
 13/14 Akiteki ***** válasza:

Nekem a gyomrom fordul ki, mikor valaki azt mondja, hogy sok a kölyök és csak a felét tartja meg. És mi alapján válogat? Ennyire lusta, hogy nem áldoz egy kicsit a kölykök felnevelésére?

A magyar agaramnak 9 kölyke volt és egyáltalán nem kellett cumiztatni őket.

Én Eukanubára váltottam a nagytestűnél, azt vettem észre, hogy túl olyan hirtelen nőtt, hogy a lábai összevissza álltak. Kevesebb fehérje, egy kis lupusan, és minden helyreállt. De ez már 4-5 hónapos korában volt. A kölyköknek szerintem teljesen jó a RC, majd a gazdik fogják vissza kicsit a fehérjét.

2011. nov. 8. 13:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Én sem tudom, hogy mi alapján válogatják ki a piciket. Nekem mindegyik egyforma, segítettem az ellésnél, mert kezdő volt még a kutyusom. Egyformán a szívemhez nőttek, nem tudtam volna, és nem is akartam volna "selejtezni". :(

Úgyhogy én is úgy gondolom, ha valaki ezt vállalja, csinálja teljes erőbedobással és gondozza őket.:) Így 11 egészséges, súlyban egyforma kicsi kutyánk van :)

2011. nov. 8. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!