Mit gondoltok az Egyik kutya másik nem c. műsorról? (link késöbb) Hiteles? Érdemes átnyálazni a különböző részeket?
Na, ha te megértetted, az jó, akkor nézd, hasznos. De mondjuk ez azt is jelenti, hogy jó eséllyel van annyi józan paraszti eszed, hogy neked sosem lesznek ilyen problémáid.
Akiknek viszont már vannak, mert eddig se jutottak el odáig, hogy a kutyát bizonyos dolgokról le kell tiltani (és hogy a "jajbuksikanecsináldmár" jellegű sopánkodás nem letiltás), azoknak szerintem ez a műsor nem mond sokat.
Szóval az egyértelműen lejön, hogy a csávó ért a kutyákhoz, de az is, hogy az emberekhez viszont nem.
Én is erre akadtam valahol kilukadni, hogy az embereket nem ismeri:))
Kedves Kérdező: nem az én igényeimnek kell megfelelni, hanem azoknak, akik ebből fognak tanulni valamit.
Annak viszont kimondottan örülök, hogy egy nézettebb adón is van végre olyan műsor, ami próbál egy kis kutyatartási kultúrát verni az emberek fejébe. Remélem jó sokáig lesz műsoron. Ha csinálnak hozzá valami telefonos beszavazást is, akkor biztosan megéri majd a csatornának is. :)))))
Hát azért más alapján nem nagyon lehet értékelni. Mármint igen, te meg én, akik ismerjük Gábort biztosan látjuk a mögötte levő munkát, meg Gábor profizmusát, de ezt nem kéne ám elvárni egy tévé nézőtől, aki pontosan azt a 20 percet látja és érti, amit a tévében lát. Abban a 20 percben kell virítani, ami be van vágva. Nincs rá se több idő, se kevesebb, akkor kell megmutatni.
Ha kutyázol biztos te is tudod, hogy egy vizsgán menyire más teljesítményt tudsz hozni, mint egyébként. Szerintem tökéletes hasonlat amúgy. A múltkor olyan csúnyát vizsgáztam, hogy szégyeltem, hogy fel mertem egyáltalán menni a pályára. Mikor megvágtak senkit nem érdekelt, hogy mennyi felkészülés, hány hónap munka van mögötte, meg hogy máskor menni szokott, és még a bírót is ismerem, aki tudja, hogy ennél sokkal jobbra is képesek vagyunk. Ettől még nekem ott az a 7 percem van bizonyítani és kész.
Nem szabad beleesni abba a hibába, hogy mivel te ismered a mögöttes tartalmat a többieket nézed hülyének, amiért nekik nem jött át abból a 20 percből. Ha nem jött neki át, akkor sajnos valóban nem lett elég jó a sorozat. Mi, akik már kívülről tudjuk minden hasonlatát, összefüggését, elemét a módszernek nem tudjuk reálisan értékelni, és hibát követünk el szerintem ha megpróbáljuk. A valódi értékelést azok tudják adni, akik ennyit tudnak az egészről, amit ebben a 2x20 percben láttak és az alapján nem tetszik nekik és nem értették, akkor sajnos nekik van igazuk, és a műsor nem érte el a célját.
Én magáról a módszerről nem tudok semmit/sokat. Én csak az eredményét láttam eddig, h működik.
Egyéiránt a párom aki abszolút nem kutyás, megnézte mind a 3 részt, és neki teljesen tiszta volt. Most már csak azért is megnézetem még nem-kutyás ismerőseimmel...
egyre rosszabb-a múltkori adásban azt javasolja megoldásként, hogy különítsék el a kutyákat, ne stáltassák együtt őket...(milyen család lesz abból ahol klikkesedés van családon belül?!) amikor a gazdi nyugodt korrekciójára tökéletes megadással reagál a kiskutya akkor ez meg nem jó?!.... "tessék idegesnek lenni!" "feszültnek lenni!"...no de komolyan mi ez a hülyeség?!
a Yorki csak vele szemben viselkedett agresszívan előbb megharapdálta, majd félelmében elrohant-és ez a kívánt megoldás a "kiképző" szerint?!...amikor meg hátracsapott fülekkel ül a gazdira figyelve meg nem jó? ha a gazdi magához hívja a kutyát azért idegesen meg kell büntetni?!-ezek a kutyatartók jobban értettek a kutyához mint ez az agresszív barom kiképző valaha fog...!
csak saját magát járata le nyílvánosan az összes tüköriskola, még a klikkerképzéshez sem értenek elég látványosan, pedig azt terjesztik ők sz@rták a spanyolviaszt!
1. Igen, sajnos sokszor az a megoldás átmenetileg, hogy külön sétáltatsz. Én is modt külön sétáltatok, mert az ideiglenes kutyám viszi bele a hülyeségbe a sajátomat, és egymást erősítik a rosszalkodásban. Ott is látszott, hogy az egyik kutya viszi bele a balhézásba a másikat, tehát első körben azzal az egyikkel van a gazdinak dolga.
2. tessék idegesnek, feszültnek lenni = tessék már végre őszintén ellentmondani annak a kutyának, tessék hitelesen előadni, hogy most bizony haragszik rá, azért amit csinált. De egyébként visszanéztem, gábor a düh szót használja, sem az idegeset, sem a feszültet, feszültséget maximum testtartásra mond, azaz hogy izom feszül, stb.
3. "amikor meg hátracsapott fülekkel ül a gazdira figyelve meg nem jó? ha a gazdi magához hívja a kutyát azért idegesen meg kell büntetni?!" ezeket nem tudom hol láttad, de nem ebben a részben, és nem is ebben a sorozatban az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!