Bouvier (flandriai pásztorkutya) milyen árban van?
sziasztok!
aki vett már ilyen kutyát,vagy tudja,hogy mennyibe kerül,az legyenszíves írja már le.
Már írtam 1 tenyésztőnek,de még nem válaszolt.
eredetileg oft akartam venni,de ő túl nagy nekem.
am megkaptam a választ 120.000 ft törzskönyvvel,chippel,útlevéllel,oltásokkal,
egyébként igen mindenki arra költi.
meg amúgy is hiába vesz valaki 50.000 ftért kutyát,ha utánna 20.000 ftot megeszik havonta(ha prémiumtápot eszik),akkor most mit spóroltunk?
120 ezer teljesen jó ár..
és egyetértek gyorsan rákölt az ember ennyit...egy zsák táp havonta simán 10-20 ezer plusz oltások, esetleges kezelések stb
na igen.
néztem még leonbergit is,de megeszik egy hónapban 20.000 Ft prémiumminőségű tápot,az 1 év alatt 200.000 Ft,amit nem tudok kifizetni..... :(
na meg 150.000 a vételára.
egyébként a 4 tenyészet közül szerintetek melyik a legjobb?
vagy egyenlő jó tenyészetek?
mert később szeretnék vele kiállításra járni,pár kiállítást szeretnék vele nyerni,nem akarom,hogy 5 kupája legyen,de szeretnék vele pár címet nyerni.
Mos nem a spórolás de egy kiskutya:
oltás:5.000Ft
féregtelenítés:fillérek
törzskönyv:tenyésztőnek:5.500Ft
útlevél:8.000Ft
chipp:5.000Ft
+ a kutya mivel ritka legyen 15.000Ft (csak a kutya)
Hogy kerek legyen vegyünk 40.000Ft-ból kijön. Az meg ne nézzük hogy a szűrések meg a minősségi táppal valaló etetés( mármint míg a tenyésztőnél van az az ár) meg a fedeztetési ill. az alombejelentő jegy. Szerintem ezek mind a tenyésztő feladata meg hogy megfelelé köjkök szülessenek.
Na azért hogy a tenyésztő is keressen adja a kutyát 60.000Ft-ért akkor is több mint 20.000Ft-ot keres egy kutyán.
ja a fedeztetés ára az 1 kiskutya tehát 150 ezer a benzin költség, az esetleges komplikációk kezelése stb... ha egy almon keres is valaki 1 pillanat alatt rákölti a következő alomra vagy arra, hogy valamelyik kutyájának heveny hasmenése lesz, eltörik a lába stb..
Csak 1 pl. Nálam most volt alom 4 kicsi született (közepes testű fajta)
fedeztetés előtt 3 progeszteron teszt: 15 ezer forint
fedeztetési díj: 1000 euró
utazás a fedeztetésre: 10 ezer forint benzin plusz autópálya és még nem is voltam olyan messze
ultrahang: 10 ezer (2 alkalommal)
két herpesz elleni vakcina (oltásonként): 12 ezer
speciális szoptatós szuka táp plusz vitaminok: 30 ezer kb
szülés utáni orvosi vizsgálatok injekciók: 10 ezer kb
kiskutyák oltásai, fedeztetési jegy, alombejelentő, etetés szemvizsgálat stb kb 80 -100 ezer minden együtt
1 kiskutya került hobbyra 100 ezerért a többiek külföldre 1000 euróért...megsúgom semmi pénz nem maradt a számlámon...
szerintem mindegyik tenyésztő jó...nem értek a fajtához de szűrések megvannak és a kiállításokon is szépen szerepelnek.
sőt mind mennek külföldre is kiállítani pl Németekhez ahol azért minden fajtából van bőven kutya és jó eredményeik vannak..
Ha itthon akarsz kiállítani akkor Isten se ment meg néhány serlegtől, ritka fajtákkal nem nehéz nyerni :) igazi megméretetések a nagyobb Európa vagy Világ kiállításokon vannak illetve a nagyobb nyugati kiállításokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!