Hogyan tanítsam meg a kutyámnak hogy parancsszóra ugasson és hogy hagyja abba?
Szia!
Én a sajátunkat megtanítottam rá, és már 5 éves volt. Kikötöttem, és előkaptam egy jutalomfalatot. Nézte nézte, majd emberi nyelven elkezdtem hergelni, ismételettem hogy ugass, parancs hangnemben. Majd közbe be is mutattam, ugatást utánoztam, néztem a szemébe, és bólogattam hogy neki is ezt kell. De csak akkor kapta meg a falatot amikor el vakkantotta magát. aztán gyorsan még egymásután 5 ször ismételd meg a feladatot hogy rögzüljön és a végén már nem csak vakkantás hanem ugatás lesz. Aztán később nem kell hozzá jutalomfalat. Persze az ugass szót mindig használd hogy rögzüljön. DE szerintem kösd ki, mert amíg elérhető vagy neki, a kaja is az..
De mi a cél? Védelem? Egy rosszindulatú személy esetleges meghátráltatása?
Ha igen, akkor ne az ugass parancsra tanítsd ugatni,mert az nem lesz valami félelmetes..
Inkább a klasszikus "csibész!" vagy "mérges!" "készülj"! ilyesmi legyen a parancs
Utolsónak: Nem a parancsszó a lényeg hanem a kimenete és házilag csibészelni, uszítani egy kutyát eleve a leghülyébb ötlet amit hallottam eddig. Talán azért vagyok ilyen elfogult mert pitem van, nem tudom de véleményem szerint más kutyával sem nyerő ötlet!
Kérdésre válaszolva mikor nagyon jól leírták előttem, hogy mikor magától használja a hangját akkor kell buzdítani és dicsérni. Esetleg megpróbálhatod egy a kutya által utált hanggal vagy tárgyal kicsalni belőle az ugatást. Mi véletlenszerűen jöttünk erre rá, mikor a párom összeütött két fém darabot, valami polcnak a tartószerkezete volt anno. A kutya egyből ugatott, mi meg biztattuk és most már elég jól megy neki! Persze gyakorlás után barátkoztasd meg a tárgyal, hogy tudja nem ellenség, csak olyan játékféle. Azt hogy elhallgasson akkor kezdjétek gyakorolni mikor már jól megy neki az ugatás és sok dicséretet kapott érte, ne hogy azt higgye rosszat csinál, mikor ugat. Nekem egy erélyes Csssss vált be. Sok sikert!
Nem azt javasoltam, hogy csibészeltesse, az hogy megugattatja a kutyát a csibész szóra még nem jelenti azt!
Egyébként is az a jó nagy marhaság, hogy csak heccből ugattatni a kutyát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!