Ki ismeri a BARF módszert hogyan használjátok, és mik a tapasztalatok, vélemények?
Én voltam aki megemlítette a BARF-ot.
Mint írtam 10 éve etetem így a kutyáimat, a belga 16 éves és vígan ugrál.
Tehát akkor a BARF-ról.
A lényege, hogy a kutya csak nyers táplálékot kap. Húst(színhúst és belsőséget), csontot és zöldségeket.
Semmi vitamin kiegészítés, csak zöldkagyló (én porban keverem darálthúshoz) és olajok (halolaj, olíva egy kanállal naponta)
A táplálék felnőtt kutyánál a testsúly 2 %-a.
Nem kap sertést és vadat.
Ebből 40 % husoscsont (farhát nyak, marha szegy, oldalas) 30% hús (csirke marha, birka, nyúl) és 30 % zöldség-gyümölcs (reszelve répa, cukkini, alma, banán...)
Egy héten egyszer/kétszer a színhús helyett belsőség (máj, szív vese)
Ez egy 25 kilós kutyánál napi 20 deka csontos hús, 15 deka színhús, és 15 deka zöldség. (Árban nem drágább mint egy prémium táp)
A neten német és angol nyelven nagyon sok infó van, rengetegen etetik így a kutyáikat.
Szép a szőrük, semmi szaguk
A nagy kutyánál ugyanez a recept.
Egyébként nem olyan drága, én csak 800 Ft alatti dolgokat adok nekik. A farhát, oldalas, nyak 200-400 Ft, a husosabb részek, belsőség 400-800. A zöldség mondjuk 200 Ft.
Tehát 70 kilónál ez 56 deka csontos hús, ~150 Ft 42 deka hús ~250 Ft 42 deka zöldség 80 Ft napi 500 Ft.
Persze nem dekázok (nem darabolom a farhátat) az egyik nap több, másik nap kevesebb. Heti adagot szoktam kimérni.
Az ír gyümölcsevő, neki a jutalomfalat is alma, eszik szőlőt is, paradicsomot, barackot, mindent.
csak a németek és az angolok nem annyi pénzből tartják a kutyáikat és minőségi hozzávalókat tudnak venni...
én nem hiszen hogy olyan nagyon jó ötlet nyers húst adni a kutyának....de ez magánvélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!