Egy 17 kg-os spániel-keverék kutyára mekkora adag Cataflam mérgező?
Köszönöm szépen az aggódást, már túl vagyunk ezen. Lassan 1,5 év telt el azóta. Kutyusaim virgoncabbak, mint valaha. Sokféle tápot és saját készítésű ételt, diétát kipróbáltam. Mivel a Royal Canin orvosi tápja nagyon jót tett, egy ideig azt kaptak. Sajnos ebből 1,5 kg-t 6.000 Ft-ért adott az állatorvos. Külföldről egy ideig be tudtam szerezni töredék árban, de aztán már onnan is beszerezhetetlenné vált. Így váltottam a Royal Canin nem állatorvosi, de érzékeny emésztésre való tápjára és az végre bevált. Tudom, hogy a Royal nem számít felsőkategóriás prémiumnak, de én annyi mindenfélét kipróbáltam és ez volt az, aminél látványosan csökkent a haspuffadás, jobb lett a közérzet, szóval maradtam ennél. Mostanában már átszoktunk a 7 évesnél idősebbeknek való Royal tápra, mert az ugyanúgy jó érzékeny emésztésre is, illetve újabban a fogyókúrást voltam kénytelen bevezetni.
Hogy eltelt ennyi idő, jobban át tudom gondolni, mi történt:
valószínű nem az Acana volt a ludas, csak annyiban, hogy nagyon meghíztak tőle és hogy nem tudtam, hogy veszélyes lecsökkenteni az adagját.
A Cataflamos kutyám persze egyértelmű, hogy a Cataflamtól lett gyomorvérzéses, ezt több orvos is megerősítette. A fájdalom, ami miatt adtam neki a Cataflamot, rejtély maradt. Valószínű túl sok diót evett aznap és megfeküdte a gyomrát.
A másik kutyám, aki szintén véreset hányt, csak véletlen egybeesés, hogy majdnem ugyanakkor lett rosszul. Az ő tünetei mások voltak, még a véres hányása is más volt, inkább rózsaszín epét, gyomorsavat hányt ki. Nála is én hibáztam, mivel fogyókúrára fogtam, nagyon lecsökkentettem az Acana adagot és bár nem látszott rajta, a kutya éhezett. Jól kicsináltam az emésztését. 1,5 hónap drasztikus fogyó után persze, amikor már minden reggel savat hányt, észbekaptam, de akkor már késő volt. Ő sokkal nehezebben jött helyre, mint a Cataflamos kutyám. Közel fél év, vagy még több is kellett ahhoz, hogy kezdjen elmúlni az állandó puffadása.
Majdnem fél évig kapták a savlekötőt és az Ulcogant szirupot mindketten, plusz probiotikumot (Normaflore-t és kifejezetten kutyáknak valót is). Aloe Vera gélt hónapokon át. Bevizsgáltattam a székletüket is, vért már nem találtak bennük.
A Royal mellett gyakran főzőcskézek is nekik: csirkemell-nyesedéket rizzsel vagy tésztával, répával, krumplival, zöldségekkel. Igyekszem gyakran gyümölcsöt is adni nekik, mert tudom, hogy véd a gyomorfekély kiújulása ellen.
Minden gyógyszert és étel/gyümölcsféleséget úgy adok nekik, hogy előzetesen egyeztettem állatorvossal és még plusz a neten is utánanézek.
Barom vagyok, és sose bocsájtom meg magamnak amit tettem, de a hibáimból tanulok. Nem követem el még egyszer ugyanazt. Hogy a Cataflamos kutyám él, az hatalmas csoda. Azóta már írt nekem itt a gyakorin olyan, aki szintén Cataflamot adott a kutyának. Szegényke nem élte túl:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!