Miért jobbak a prémium tápok a középkategóriás tápoknál, ha a beltartalmi értékben (fehérje, zsírok, olajok aránya) alig van különbség?
Példul az Acana Junior and Puppy beltartalma a következő:
Fehérje (min.) 33 %
Zsír (min.) 19 %
Szénhidrátok (max.) 26 %
Rost (max.) 3 %
Kalcium (min.) 1,3 %
Foszfor (min.) 1,1 %
Omega 6 (min.) 2,7 %
Omega 3 (min.) 0,4 %
Glükózamin (min.) 800 mg/kg
Kondroitin (min.) 500 mg/kg
Hamu (átl. érték) 7%
A Friskies Junioré pedig az alábbi:
Nyersfehérje: 28,0 %
Nyers olajok és zsírok: 14,5 %
Nyershamu: 7,5 %
Nyesrost: 1,8 %
Kálcium: 1,4 %
Foszfor: 1 %
Nedvességtartalom: 9,5 %
Fehérje és zsír tekintetében nem látok nagy különbséget. Gyakran hivatkoznak arra a prémium tápot favorizálók, hogy a közepes tápokban 4% hús van, a prémiumban meg 60%. Szerintem ez nem így van, hiszen az Acana honlapja ezt írja: "energia 36 százaléka fehérjékből, 38 százaléka zsírokból, 26 százaléka gyümölcsökből, zöldségekből, barna rizsből és hasított zabból származik" A 60% az én értelmezésem szerint arra vonatkozik, hogy a hús 60%-a emberi fogyasztásra alkalmas. A 4%, amire meg a közepes tápok kritikájánál folyton hivatkoznak, az az összetevőknél szerepel, annak jelöléséül, hogy mennyi annak a húsnak az aránya, amiről a táp a NEVÉT kapta. (pl. csirkés, bárányos, stb.)
Szóval az érdekelne, hogy az Acana táp VALÓBAN annyival jobb-e - az, hogy jobb, az nyilvánvaló - vagy csak a megtévesztően kihangsúlyozott hústartalom miatt jobbnak TŰNIK?
Kissé lerágott csont...
Mindenki vegye és adja a kutyájának azt, amiben hisz, és a pénztárcájához is megfelelő. Ennyi. Senkinek nem kell meggyőznie a másikat.
nézd,mint már leírtam az acanában a 33%-os fehérjetarttalmon belül 60% hús van,míg a Friskiesben 28% fehérjetartalmon belül csak 4% hús van..
tehát a két táp között 56% az eltérés hús szempontjából,és a Friskiesben nem színhús van,hanem csontpor stb..tehát nem igazi hús..
mivel a kutyád húsevő és nem gabonaevő ezért javasolom,hogy az Acanát vedd,mert abban van hús is..
én Orijen párti vagyok,a havanesem a 6féle halasat eszi már rég óta,előtte Royalt és Hill's kapott,mióta ezt eszi sokkal szebb a szőre,fittebb stb..
az Orijen is az Acana terméke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!