Lehet, hogy a kutyám megevett egy használt óvszert! Mit tegyek?
mire hazajöttem ki volt öntve a szemeteskuka és mivel tegnap cseréltem a zsákot alig volt benne szemét, ám került bele tegnap este egy óvszer. ahogy szedtem össze úgy tűnt fel, hogy az nincs meg, pedig vissza szoktuk gyömöszölni a használt gumit a zacskójába, de azt üresen találtam, óvszer sehol. szerintem megette. pedig 3 éves, 3 éve ez a szemetes és soha nem borította ki. egy palotapincsiről van szó.
most vettem észre ahogy hazajöttem, lehet már reggel történt. vigyem dokihoz? mit tegyek?
Hát, az a baj, hogy ha tényleg megette, az elég nagy galibát tud okozni a belei között.
Átnézted a kukát rendesen? Próbálj valamit adni neki, ami egy kicsit meghajtja, és figyeld a székletét.
szerintem nem vicces. direkt nem hagyok elöl olyat, amit megehet, véres tamponok és betétek(mert hogy kérdezett már itt olyan, akinek a tamponját ette meg a kutya a padlóról és társai). ezt is kidobtam, eszembe sem jutott, hogy feldönti a kukát, főleg mert sosem csinált ilyet.
a tejtől mindig hasmenése van, adjak neki azt?
áttúrtam a kukát, de óvszer sehol. tuti megette.
Ne adj neki semmit, csak figyeld a kutyát. Egyrészt, hátha távozik a megfelelő helyen, akkor megnyugodhatsz. De ne lepődj meg, ha csak 3-4 nap múlva kerül elő.
Ha nem öklendezik, nem puffad a hasa, nem iszik feltűnően sokat, nem lázasodik be, akkor nem lehet nagy baj. Ha viszont bármilyen fura tünetet érzékelsz, akkor orvos gyorsan. Esetleg csörögj rá a dokidra, hogy ez van (ha zavarban vagy nyugodtan mondj lufit, tökmindegy) és lehet, hogy riasztani fogod ha baj lesz, úgyhogy számítson rád.
Hát a mi macskánk játszott egy olyan aranyszínű ajándék-kötözésre alakalmas gurigával. Semmi rosszra nem gyanakodtunk. Aztán egyre jobban kókadt, nem evett, végül a hátulján megjelent a sárga zsinór egy darabja. Kikakkintani nem tudta, kihúzni nem mertük. Felvágták, szép, tisztes darabot lenyelt a kis lökött.
Várj 1-2 napot, vagy ki tudja préselni magából, vagy látod majd rajta, ha baja van.
eddig semmi, nyugodt, nem puffadt a hasa, nem lázas. voltam vele sétálni, kakilt is egy normálisat, de nem volt benne semmi. most alszik, vidám volt, szóval eddig semmi tünet.
felhívom a dokit, de nem ciki(vagyis jelen helyzetben nem érdekel), más is használ óvszert, inkább bevallom, hogy mi történt, minthogy elpusztuljon a kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!