Mikor tüzel a rottweiler?
igen kedveskéim ,és ha nem ivartalanitod akkor méhgyulladást vagy emlőrákot kaphat. legalább b 5-6 éves kora után nem ajánlatos pároztatni, ha csak nem szeretnéd hogy fiatalon elpusztuljon
Ha pedig már ellett, utána nem lesz a régi forma,
( külsőleg).
Én hivatalos eb tenyésztő vagyok!
egy kutyát nem szabad egy évben 2x pároztatni. Alapból évente 2 x tüzel ( félévente ) és mindig ki kell hagyni egy ciklust! tehát a legutóbbi alom elpusztult, hagyd egy kicsit pihenni a szervezetét és még egy fél évet várni legalább.
Ha a kutyádra gondolsz és jót akarsz neki akkor az ő helyzetét nézd és ne a tiedét.
Sokat csak azért akarnak kölyköket, mert hűű milyen aranyos, arra nem is gondol senki hogy mennyire megviseli az állatot. A roti amugy se 2-3 kölyköt ellik, hanem minimum 5öt- 8at.
Atyaég! még egy szaporitó! Egy normális felelősségteljes tenyésztő alapból nem befogad akárhonnan egy kutyát, amire azt hiszi hogy FAJTATISZTA és lehet hogy keverék ,csak fajtatisztának látszik, a szüleit nem is ismerte - és ha nem tudnád egy kutyakölyök sokat örököl a nagyszülőktől....
Abból van olyan sok genetikai hulladék kutya, mert sok idióta szaporitó van, akik meg se válogatják a kutyát, csak, sac per kb szerüen kiválogatják és nem nemesitik, nem is érdeklik milyen a kutya tulajdonsága!
És azt honnan tudod hogy előtte hányszor pároztatták? Lehet hogy szegénynek ebből állt az élete hogy folyamatosan szült és szoptatott.
Egy szuka kutya nem feltétlen azért van, hogy kiskutyákat hozzon a világra!
Ha 9-10 db születik ,akkor mit csinálsz velük? Kidobod őket az ablakon??
Ne szaporits!
ivartalanits! Nagyon sok kutya van menhelyen, és mindet elaltatják, nagoyn kevés kerül gazdihoz, és ezen kivül a kutyás rovatokon nagyon sok az eladó kutya.
Sokkal több, mint kéne.
most csk 2 oldalt tettem fel, de van még ezen kivül rengeteg, pl ha rámész egy db beagle hirdetésre, abból van kb 10 oldal, aminél van mondjuk 9 hirdetés, és minden alomban 6 kutya, és ez csak egy hirdető... és még ott van számtalan rovat, meg még az ujság hirdetések ,szoval az ember ész nélkül szaporit és lassan több kutya lesz mint Mon élő ember, és nem jut mindenkinek gazdi! Ha jófej vagy, akkor ivartalanitod a kutyust. Nyugottabb lesz, nem is fog meghizni se, csk kevesebb kalóriát kell megennie, mert kevesebbre lesz szüksége. Nyugottabb lesz, és megóvod a méhgyulladástól és az emlőráktól
Az én rotim 8 évesen lett emlőrákos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!