Ha a kutyának lenne beleszólása, akkor mit döntene: ivartalanítás, vagy sem?
Én nem értem az embereket... egy dolog a tudatlanság, de miután többen felvilágosítják, elmagyarázzák, elgügyögik, körbe írják és az illető még mindig nem fogja fel.... na az már ostobaság és erre nincs bocsánat.
Mit nem lehet megérteni azon hogy a kutyának ROSSZ az ha ivaros, hogy ahogy tüzelő szuka kerül a közelbe megőrül mert az ösztönei vinnék de be van zárva. Az hogy folyamatosan úgy érzi feladata van, dominálnia kell, ezáltal a viselkedése problémás lesz (nem fogad szót, szökik, jelöl a lakásban, agresszív más kannal...) aminek gazdi nem őrül így feszült lesz az egész család...
Aki ennyire értetlen az meg is érdemli hogy idegileg kikészítsék... csak szerencsétlen kutyát sajnálom
áááá na kibújt a szög a zsákból.
Nos ha van törzskönyve akkor menjetek nyerjetek pár versenyt, legyen meg a tenyészszemléje és az egészségügyi szűrései, ezek után találj egy szukát aki szintén átesett mindezen, 2-5 év közötti, genetikájuk és őseik áttanulmányozása alapján összeillenek, erősítik a fajtában elérni kívánt tulajdonságokat, valamint egyenlítik/javítják a hiányosságokat/hibákat. Na ha mindez meg van, áldásom rátok.
Igen a tenyésztő kutyái "szenvednek" (bár az ösztön ami annyira hajtja őket betejesedik fedezésekkor), de van egy kitűzött cél, az adott fajta nemesítése, a te célod micsoda? nyugtatgatni a lelkecskédet hogy meghagyod a büszkeségét...
Nem kéne azért ennyire sarkítani a dolgokat.
Egyik kutya sem szenved konkrétan attól, mert tökei vannak a lábai között. Ha folyamatosan ki van téve a csábításnak és ez soha nem teljesülhet be, az neki bizony rossz.
Van időd eldönteni, hogy mit akarsz a kutyáddal, hiszen még meg sem érkezett. De azt se állítsd, hogy a kutya lelki beteg lesz, mert nem büszkélkedhet a golyóival.
Ha a kutyáimat már nem akarom tenyészteni, bizony mennek a kés alá nemtől és kortól függetlenül. Egyszer követtem el csak azt a hibát, hogy nem ivartalanítottam időben a kutyát, meg is lett a következménye. Soha többé nem követem el ezt a hibát.
Ellenzitek az ivartalanítást?
Hát tessék, itt a végeredmény. Tökéletesen le van írva minden, de elmesélem
"Anya és apa nagyon szerették egymást, apa rengeteget harcolt anyáért, míg végül átszökött anyához egy 2 méteres kerítésen át. Most itt vagyunk árván, egy menhelyen, nem értjük mi rosszat tettünk, hogy idekerültünk :((("
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!