Pórázon vs. Szabadon való séta. Mi a véleményetek az alábbi vidiről?
Már évek óta szajkózzák kutyások, hogy vizsgáztatás alapján lehetne szelektálni a kutyásokat: aki lerakja az adott vizsgát a kutyájával, az mehet póráz nélkül sétáltatni, aki nem, az nem.
A vidi legvégén ezt mondja ki Vámosi-Nagy Nóra is.
Kíváncsi vagyok, mikor vezetik ezt be itthon...
A mi kutyánk sehogy sincs vizsgáztatva.Mégis szoktuk póráz nélkül vinni.Sőt! Néha egyedül is elmegy... :D
(de mindig visszajön)
Nos, nem olvastam végig mindenkit. Nekünk egy pincsink vagy tibeti spánielünk vagy mink van, nem tudjuk fajtáját, 4 hónapja fogadtuk örökbe 1 évesen. Szuka. Első 1 hónapban csak pórázon vittük még a parkba is,ez egy konkrétan kutyázós park, kutyasétáltatásra van csinálva. Már 3 hónapja úgy van, hogy leviszem pórázon (flexi) s ott elengedem hadd játszon, rohangáljon. Ha olyan kutya jön ami veszélyesnek tűnhet megkötöm, mert ő sajnos van hogy ijedtében elfut, de mindig visszajön és szinte mindig én vagyok a "védője". :)
Néha játsza a süketet, azaz szaglászik tőlem 50 méterre, hívom, nem jön. Elkezdek futni el tőle mintha ott akarnám hagyni, s közben a nevét kiáltom, egyből hallom hogy fut utánam. :D Mikor utolér agyondicsérem a kis szarost. Imádom, mert elég jó természete van, kijön minden kutyával, emberrel, gyerekekkel, agresszió nyoma sincs nála. Utcákban nem engedem el, csak a parkban. Nem azért mert megszökne vagy bántana valakit, hanem mert néha kajla és ha az út túloldalán meglát egy kutyust kész átfutni, veszélyes.
Az teljesen jó, ha a parkig pórázon van, de a parkban van lehetősége játszani, ismerkedni más kutyákkal, hisz ez alapvető szükséglete minden kutyának.
Sajnos sok kistestű kutya gazdája nem így gondolja, és egyáltalán nem engedi kutyákhoz az övét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!